Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645
Title: | Оптимізація елементів технології вирощування гарбузів в умовах фермерського господарства «Тандем Агро» Павлоградського району Дніпропетровської області |
Other Titles: | Optymizatsiia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia harbuziv v umovakh fermerskoho hospodarstva «Tandem Ahro» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Authors: | Дяченко, Євген Вікторович Diachenko, Yevhen Viktorovych |
Keywords: | ФГ «Тандем Агро» FH «Tandem Ahro» гарбуз harbuz добрива dobryva корм korm насіння nasinnia |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Дяченко Є. В. Оптимізація елементів технології вирощування гарбузів в умовах фермерського господарства «Тандем Агро» Павлоградського району Дніпропетровської області :пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Дяченко Євген Вікторович ; наук. Керівник Зайцева Ірина ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра агрохімії– Дніпро, 2024. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645 |
Abstract: | Гарбуз є цінною культурою, яку вирощують для використання як кормову, харчову та технічну рослину. Завдяки високому вмісту вуглеводів, вітамінів і мінеральних солей, гарбуз перевершує багато інших овочів і фруктів, що робить його важливою сировиною для консервної промисловості. Відомі також лікувальні властивості цієї культури. Плоди гарбуза містять низький рівень органічних кислот і клітковини, проте багаті на пектин і калійні солі, які сприяють підтриманню лужного балансу крові, знижують кислотність шлункового соку та стимулюють обмінні процеси в організмі. Harbuz ye tsinnoiu kulturoiu, yaku vyroshchuiut dlia vykorystannia yak kormovu, kharchovu ta tekhnichnu roslynu. Zavdiaky vysokomu vmistu vuhlevodiv, vitaminiv i mineralnykh solei, harbuz perevershuie bahato inshykh ovochiv i fruktiv, shcho robyt yoho vazhlyvoiu syrovynoiu dlia konservnoi promyslovosti. Vidomi takozh likuvalni vlastyvosti tsiiei kultury. Plody harbuza mistiat nyzkyi riven orhanichnykh kyslot i klitkovyny, prote bahati na pektyn i kaliini soli, yaki spryiaiut pidtrymanniu luzhnoho balansu krovi, znyzhuiut kyslotnist shlunkovoho soku ta stymuliuiut obminni protsesy v orhanizmi. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645 |
Appears in Collections: | Кафедра агрохімії. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Дяченко Є. В..pdf | 579,01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.