Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11734
Title: | Оптимізація технології захисту цвітної капусти від шкідників в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Божий Дар Агро» Кам’янського району Дніпропетровської області |
Other Titles: | Optymizatsiia tekhnolohii zakhystu tsvitnoi kapusty vid shkidnykiv v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Bozhyi Dar Ahro» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Authors: | Усатий, Артур Віталійович Usatyi, Artur Vitaliiovych |
Keywords: | ґрунт grunt цвітна капуста tsvitna kapusta облік шкідників капусти цвітної oblik shkidnykiv kapusty tsvitnoi інсектицидні обробки insektytsydni obrobky товарність головок tovarnist holovok |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Усатий А. В. Оптимізація технології захисту цвітної капусти від шкідників в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Божий Дар Агро» Кам’янського району Дніпропетровської області: пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Усатий Артур Віталійович; наук. Керівник Черних Світлана ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра агрохімії– Дніпро, 2024. – 59 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11734 |
Abstract: | Цвітна капуста користується великою славою в харчуванні (дієтичному) за відсутності у більшості людей алергічних реакцій та не перенесення, косметології, з великим запасом антиоксидантів, мікроелементів, вітамінів (і особливо вітаміну С). До споживачів часто-густо відбувається надходження продукції (голівок капусти цвітної) з явно вираженими дефектами – ознаками пошкодження, що не лише погіршує зовнішній (органолептичний вид і вигляд), а й товарні і споживчі якості. Тому важливо застосовувати методи, що обмежать такі прояви. Tsvitna kapusta korystuietsia velykoiu slavoiu v kharchuvanni (diietychnomu) za vidsutnosti u bilshosti liudei alerhichnykh reaktsii ta ne perenesennia, kosmetolohii, z velykym zapasom antyoksydantiv, mikroelementiv, vitaminiv (i osoblyvo vitaminu S). Do spozhyvachiv chasto-husto vidbuvaietsia nadkhodzhennia produktsii (holivok kapusty tsvitnoi) z yavno vyrazhenymy defektamy – oznakamy poshkodzhennia, shcho ne lyshe pohirshuie zovnishnii (orhanoleptychnyi vyd i vyhliad), a y tovarni i spozhyvchi yakosti. Tomu vazhlyvo zastosovuvaty metody, shcho obmezhat taki proiavy. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11734 |
Appears in Collections: | Кафедра агрохімії. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Усатий А. В..pdf | 845,91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.