Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11793
Title: Інноваційна технологія знезараження зеленого солоду з використанням плазмохімічно активованих водних розчинів
Other Titles: Innovative technology of disinfection of green malt using plasma-chemically activated aqueous solutions
Authors: Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova, Olena
Keywords: зелений солод
green malt
знезараження
disinfection
плазмохімічна активація
plasma chemical activation
водні розчини
aqueous solutions
Issue Date: 2023
Publisher: International Science Group (isg-konf.co m).
Citation: Ковальова О. С. Інноваційна технологія знезараження зеленого солоду з використанням плазмохімічно активованих водних розчинів / О. С. Ковальова // Current issues of science and integrated technologies : the 1th International scientific and practical conference (Milan, January 10 -13, 2023). – Milan, Italy : International Science Group, 2023. – P. 702-704. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11793
Abstract: У зв’язку з довгою тривалістю процесу пророщування зерна, готовий солод має значне зараження мікрофлорою різної природи. Під час пророщування на зерно з повітря потрапляє багато мікроорганізмів, тому найбільш ефективно дезінфікувати солод безпосередньо перед дробленням. Для дезінфекції використовують, як класичні, так і інноваційні методи дезінфекції зеленого солоду. Було встановлено, що використання плазмохімічно активованих водних розчинів дозволяє покращити якість зеленого солоду за рахунок повного знезараження його від мікрофлори, яка значно знижує технологічні показники готового продукту. U zviazku z dovhoiu tryvalistiu protsesu proroshchuvannia zerna, hotovyi solod maie znachne zarazhennia mikrofloroiu riznoi pryrody. Pid chas proroshchuvannia na zerno z povitria potrapliaie bahato mikroorhanizmiv, tomu naibilsh efektyvno dezinfikuvaty solod bezposeredno pered droblenniam. Dlia dezinfektsii vykorystovuiut, yak klasychni, tak i innovatsiini metody dezinfektsii zelenoho solodu. Bulo vstanovleno, shcho vykorystannia plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv dozvoliaie pokrashchyty yakist zelenoho solodu za rakhunok povnoho znezarazhennia yoho vid mikroflory, yaka znachno znyzhuie tekhnolohichni pokaznyky hotovoho produktu.
URI: https://isg-konf.com/current-issues-of-science-and-integrated-technologies/
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11793
ISBN: ISBN – 979-8-88862-816-4
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
135.Матеріали.pdf11,09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.