Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12325
Назва: Удосконалення технології виробництва крупи гречаної, що не потребує варіння
Інші назви: Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva krupy hrechanoi, shcho ne potrebuie varinnia
Автори: Бабенко, Дмитро Олексійович
Babenko, Dmytro Oleksiiovych
Ключові слова: гречка
hrechka
гречана крупа
hrechana krupa
крупа, що не потребує варіння
krupa, shcho ne potrebuie varinnia
повітряна крупа
povitriana krupa
харчові концентрати
kharchovi kontsentraty
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Бабенко Д. О. Удосконалення технології виробництва крупи гречаної, що не потребує варіння : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Бабенко Дмитро Олексійович; наук. керівник Тимчак Дмитро; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12325
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження: технологія виробництва крупи. Метою роботи є розробка нових технологічних режимів для виробництва крупи гречаної, що не потребує варіння. Методи дослідження: Технічний аналіз зерна гречки проводили відповідно до ДСТУ 3768:2019 «Зерно. Загальні технічні умови». Визначення бур'янів, зернових домішок та крупності зерна – за ДСТУ ISO 7970:2007 «Зерно. Визначення домішок». Визначення зараженості та пошкодження зерна шкідниками – за ДСТУ ISO 6322:2003 «Зерно. Методи визначення шкідників». Визначення запаху та кольору зерна – відповідно до методичних рекомендацій, що відповідають ДСТУ ISO 8589:2010 (для оцінки запаху) та ДСТУ ISO 7724 (для оцінки кольору). Визначення вологості зерна – за ДСТУ ISO 712:2000 «Зерно. Метод визначення вологості». Технологічні результати переробки зерна на крупу оцінювали за загальноприйнятими показниками: коефіцієнту лущення; виходу цілого ядра (крупи ядриці); виходу дробленого ядра (проділу). Obiekt doslidzhennia: tekhnolohiia vyrobnytstva krupy. Metoiu roboty ye rozrobka novykh tekhnolohichnykh rezhymiv dlia vyrobnytstva krupy hrechanoi, shcho ne potrebuie varinnia. Metody doslidzhennia: Tekhnichnyi analiz zerna hrechky provodyly vidpovidno do DSTU 3768:2019 «Zerno. Zahalni tekhnichni umovy». Vyznachennia burianiv, zernovykh domishok ta krupnosti zerna – za DSTU ISO 7970:2007 «Zerno. Vyznachennia domishok». Vyznachennia zarazhenosti ta poshkodzhennia zerna shkidnykamy – za DSTU ISO 6322:2003 «Zerno. Metody vyznachennia shkidnykiv». Vyznachennia zapakhu ta koloru zerna – vidpovidno do metodychnykh rekomendatsii, shcho vidpovidaiut DSTU ISO 8589:2010 (dlia otsinky zapakhu) ta DSTU ISO 7724 (dlia otsinky koloru). Vyznachennia volohosti zerna – za DSTU ISO 712:2000 «Zerno. Metod vyznachennia volohosti». Tekhnolohichni rezultaty pererobky zerna na krupu otsiniuvaly za zahalnopryiniatymy pokaznykamy: koefitsiientu lushchennia; vykhodu tsiloho yadra (krupy yadrytsi); vykhodu droblenoho yadra (prodilu).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12325
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бабенко Д. О..pdf1,31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.