Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12338
Title: Обґрунтування технології виробництва кексів збагачених борошном шпінатним
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva keksiv zbahachenykh boroshnom shpinatnym
Authors: Грицюк, Валерія Владиславівна
Hrytsiuk, Valeriia Vladyslavivna
Keywords: кекси
keksy
шпінатне борошно
shpinatne boroshno
харчова цінність
kharchova tsinnist
функціональні вироби
funktsionalni vyroby
органолептична оцінка
orhanoleptychna otsinka
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Грицюк В. В. Обґрунтування технології виробництва кексів збагачених борошном шпінатним : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Грицюк Валерія Владиславівна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 59 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12338
Abstract: У дипломній роботі обґрунтовано доцільність збагачення кексів шпінатним борошном як джерелом біологічно активних речовин. Проаналізовано хімічний склад шпінатного борошна та його вплив на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні характеристики готової продукції. Розроблено рецептури та технологічні параметри виробництва кексів із різним вмістом шпінатного борошна. Досліджено зміну якості кексів під час зберігання, а також їх харчову цінність. Встановлено оптимальний рівень введення добавки, що дозволяє покращити поживні властивості продукції без погіршення споживчих якостей. Робота має практичну цінність для впровадження у виробництво кондитерських виробів функціонального призначення. U dyplomnii roboti obgruntovano dotsilnist zbahachennia keksiv shpinatnym boroshnom yak dzherelom biolohichno aktyvnykh rechovyn. Proanalizovano khimichnyi sklad shpinatnoho boroshna ta yoho vplyv na orhanoleptychni, fizyko-khimichni ta strukturno-mekhanichni kharakterystyky hotovoi produktsii. Rozrobleno retseptury ta tekhnolohichni parametry vyrobnytstva keksiv iz riznym vmistom shpinatnoho boroshna. Doslidzheno zminu yakosti keksiv pid chas zberihannia, a takozh yikh kharchovu tsinnist. Vstanovleno optymalnyi riven vvedennia dobavky, shcho dozvoliaie pokrashchyty pozhyvni vlastyvosti produktsii bez pohirshennia spozhyvchykh yakostei. Robota maie praktychnu tsinnist dlia vprovadzhennia u vyrobnytstvo kondyterskykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12338
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Грицюк В. В..pdf1,06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.