Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345
Назва: Обґрунтування технології виробництва напоїв безалкогольних з використанням безглютенової рослинної сировини
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva napoiv bezalkoholnykh z vykorystanniam bezghliutenovoi roslynnoi syrovyny
Автори: Драюк, Всеволод Сергійович
Draiuk, Vsevolod Serhiiovych
Ключові слова: квас
kvas
глютен
hliuten
гречаний солод
hrechanyi solod
безалкогольні напаї
bezalkoholni napai
безглютенова рослинна сировина
bezghliutenova roslynna syrovyna
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Драюк В. С. Обґрунтування технології виробництва напоїв безалкогольних з використанням безглютенової рослинної сировини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Драюк Всеволод Сергійович; наук. керівник Ковальова Олена; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є розробка квасу на основі безглютенового гречаного солоду. Об'єктом дослідження є технологія виробництва безглютенового квасу та гречаного солоду. Предметом дослідження є органолептичні і фізико-хімічні показники гречаного квасу. Сучасні тренди в харчуванні підкреслюють зростаючу популярність функціональних і спеціалізованих продуктів, серед яких особливе місце посідає сегмент «глютен-фрі». Гречана крупа, яка багата на мікроелементи та не містить глютену, є цінним сировинним джерелом для створення таких продуктів. Квас – традиційний напій слов'янської кухні, відомий своїми освіжаючими та корисними властивостями, – може бути адаптований до сучасних вимог завдяки використанню безглютенової сировини, такої як гречка. Цей підхід дає змогу не тільки зберегти унікальні смакові характеристики продукту, а й розширити його цільову аудиторію, включно з людьми з чутливістю до глютену. Metoiu roboty ye rozrobka kvasu na osnovi bezghliutenovoho hrechanoho solodu. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohiia vyrobnytstva bezghliutenovoho kvasu ta hrechanoho solodu. Predmetom doslidzhennia ye orhanoleptychni i fizyko-khimichni pokaznyky hrechanoho kvasu. Suchasni trendy v kharchuvanni pidkresliuiut zrostaiuchu populiarnist funktsionalnykh i spetsializovanykh produktiv, sered yakykh osoblyve mistse posidaie sehment «hliuten-fri». Hrechana krupa, yaka bahata na mikroelementy ta ne mistyt hliutenu, ye tsinnym syrovynnym dzherelom dlia stvorennia takykh produktiv. Kvas – tradytsiinyi napii slovianskoi kukhni, vidomyi svoimy osvizhaiuchymy ta korysnymy vlastyvostiamy, – mozhe buty adaptovanyi do suchasnykh vymoh zavdiaky vykorystanniu bezghliutenovoi syrovyny, takoi yak hrechka. Tsei pidkhid daie zmohu ne tilky zberehty unikalni smakovi kharakterystyky produktu, a y rozshyryty yoho tsilovu audytoriiu, vkliuchno z liudmy z chutlyvistiu do hliutenu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Драюк В. С..pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.