Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345
Назва: | Обґрунтування технології виробництва напоїв безалкогольних з використанням безглютенової рослинної сировини |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva napoiv bezalkoholnykh z vykorystanniam bezghliutenovoi roslynnoi syrovyny |
Автори: | Драюк, Всеволод Сергійович Draiuk, Vsevolod Serhiiovych |
Ключові слова: | квас kvas глютен hliuten гречаний солод hrechanyi solod безалкогольні напаї bezalkoholni napai безглютенова рослинна сировина bezghliutenova roslynna syrovyna |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Драюк В. С. Обґрунтування технології виробництва напоїв безалкогольних з використанням безглютенової рослинної сировини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Драюк Всеволод Сергійович; наук. керівник Ковальова Олена; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345 |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи є розробка квасу на основі безглютенового гречаного солоду. Об'єктом дослідження є технологія виробництва безглютенового квасу та гречаного солоду. Предметом дослідження є органолептичні і фізико-хімічні показники гречаного квасу. Сучасні тренди в харчуванні підкреслюють зростаючу популярність функціональних і спеціалізованих продуктів, серед яких особливе місце посідає сегмент «глютен-фрі». Гречана крупа, яка багата на мікроелементи та не містить глютену, є цінним сировинним джерелом для створення таких продуктів. Квас – традиційний напій слов'янської кухні, відомий своїми освіжаючими та корисними властивостями, – може бути адаптований до сучасних вимог завдяки використанню безглютенової сировини, такої як гречка. Цей підхід дає змогу не тільки зберегти унікальні смакові характеристики продукту, а й розширити його цільову аудиторію, включно з людьми з чутливістю до глютену. Metoiu roboty ye rozrobka kvasu na osnovi bezghliutenovoho hrechanoho solodu. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohiia vyrobnytstva bezghliutenovoho kvasu ta hrechanoho solodu. Predmetom doslidzhennia ye orhanoleptychni i fizyko-khimichni pokaznyky hrechanoho kvasu. Suchasni trendy v kharchuvanni pidkresliuiut zrostaiuchu populiarnist funktsionalnykh i spetsializovanykh produktiv, sered yakykh osoblyve mistse posidaie sehment «hliuten-fri». Hrechana krupa, yaka bahata na mikroelementy ta ne mistyt hliutenu, ye tsinnym syrovynnym dzherelom dlia stvorennia takykh produktiv. Kvas – tradytsiinyi napii slovianskoi kukhni, vidomyi svoimy osvizhaiuchymy ta korysnymy vlastyvostiamy, – mozhe buty adaptovanyi do suchasnykh vymoh zavdiaky vykorystanniu bezghliutenovoi syrovyny, takoi yak hrechka. Tsei pidkhid daie zmohu ne tilky zberehty unikalni smakovi kharakterystyky produktu, a y rozshyryty yoho tsilovu audytoriiu, vkliuchno z liudmy z chutlyvistiu do hliutenu. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Драюк В. С..pdf | 1,47 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.