Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12613| Назва: | Обґрунтування технології виробництва чипсів м’ясних методом інфрачервоного сушіння |
| Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva chypsiv miasnykh metodom infrachervonoho sushinnia |
| Автори: | Кутафіна, Любов Сергіївна Kutafina, Liubov Serhiivna |
| Ключові слова: | м’ясні чипси miasni chypsy інфрачервоне сушіння infrachervone sushinnia м’ясо птиці miaso ptytsi харчова цінність kharchova tsinnist технологія виробництва tekhnolohiia vyrobnytstva стабільність зберігання stabilnist zberihannia |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Бібліографічний опис: | Кутафіна Л. С. Обґрунтування технології виробництва чипсів м’ясних методом інфрачервоного сушіння : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Кутафіна Любов Сергіївна; наук. керівник Півоваров Олександр; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12613 |
| Короткий огляд (реферат): | У дипломній роботі наведено обґрунтування технології виробництва м’ясних чипсів із використанням інфрачервоного сушіння, як перспективного методу збереження високої харчової цінності продукту. Розглянуто фізико-хімічні та органолептичні властивості м’яса птиці як сировини, що забезпечує отримання високоякісного продукту із привабливими споживчими характеристиками. Досліджено вплив параметрів інфрачервоного сушіння на якість готових виробів, зокрема на вологість, структурно-механічні властивості, безпечність та термін зберігання. Запропоновано оптимальні технологічні режими, що сприяють стабільності продукту впродовж усього періоду зберігання без застосування консервантів. Отримані результати можуть бути використані для розробки нових видів м’ясних снеків з покращеними якісними показниками. U dyplomnii roboti navedeno obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva miasnykh chypsiv iz vykorystanniam infrachervonoho sushinnia, yak perspektyvnoho metodu zberezhennia vysokoi kharchovoi tsinnosti produktu. Rozghlianuto fizyko-khimichni ta orhanoleptychni vlastyvosti miasa ptytsi yak syrovyny, shcho zabezpechuie otrymannia vysokoiakisnoho produktu iz pryvablyvymy spozhyvchymy kharakterystykamy. Doslidzheno vplyv parametriv infrachervonoho sushinnia na yakist hotovykh vyrobiv, zokrema na volohist, strukturno-mekhanichni vlastyvosti, bezpechnist ta termin zberihannia. Zaproponovano optymalni tekhnolohichni rezhymy, shcho spryiaiut stabilnosti produktu vprodovzh usoho periodu zberihannia bez zastosuvannia konservantiv. Otrymani rezultaty mozhut buty vykorystani dlia rozrobky novykh vydiv miasnykh snekiv z pokrashchenymy yakisnymy pokaznykamy. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12613 |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Кутафіна Л. С..pdf | 1,05 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
