Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12619| Назва: | Удосконалення технології виробництва овочів сушених |
| Інші назви: | Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva ovochiv sushenykh |
| Автори: | Мойса, Роман Юрійович Moisa, Roman Yuriiovych |
| Ключові слова: | сушені овочі susheni ovochi харчові концентрати kharchovi kontsentraty морква morkva буряк buriak цибуля tsybulia конвективне сушіння konvektyvne sushinnia надвисокочастотна обробка nadvysokochastotna obrobka |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Бібліографічний опис: | Мойса Р. Ю. Удосконалення технології виробництва овочів сушених : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Мойса Роман Юрійович; наук. керівник Тимчак Дмитро; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12619 |
| Короткий огляд (реферат): | В роботі проведено дослідження трьох способів сушіння овочів: конвективний, мікрохвильовий (НВЧ) та комбінований – з використанням обох видів передачі теплоти. Дослідження проводилися у відповідності з ДСТУ та іншими нормативними документами. В якості сировини використовували моркву, буряк, цибулю білу ріпчасту. Доведено можливість та ефективність використання комбінованого методу сушіння для виробництва сушених овочів. Встановлено позитивний вплив комбінованого способу сушіння на час сушіння та збереження корисних речовин, зокрема вітаміну С. Розроблено рекомендації щодо використання комбінованого способу сушіння для отримання сушених овочів високої якості. V roboti provedeno doslidzhennia trokh sposobiv sushinnia ovochiv: konvektyvnyi, mikrokhvylovyi (NVCh) ta kombinovanyi – z vykorystanniam obokh vydiv peredachi teploty. Doslidzhennia provodylysia u vidpovidnosti z DSTU ta inshymy normatyvnymy dokumentamy. V yakosti syrovyny vykorystovuvaly morkvu, buriak, tsybuliu bilu ripchastu. Dovedeno mozhlyvist ta efektyvnist vykorystannia kombinovanoho metodu sushinnia dlia vyrobnytstva sushenykh ovochiv. Vstanovleno pozytyvnyi vplyv kombinovanoho sposobu sushinnia na chas sushinnia ta zberezhennia korysnykh rechovyn, zokrema vitaminu S. Rozrobleno rekomendatsii shchodo vykorystannia kombinovanoho sposobu sushinnia dlia otrymannia sushenykh ovochiv vysokoi yakosti. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12619 |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Мойса Р. Ю..pdf | 1,2 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
