Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12713
Title: | Знезараження м’яса курчат-бройлерів, контамінованого Listeria spp. |
Other Titles: | Znezarazhennia miasa kurchat-broileriv, kontaminovanoho Listeria spp. |
Authors: | Боровик, Ірина Володимирівна Borovic, Irina Borovik, Irina Borovik, I. Borovik, I. V. Borovuk, I. V. Borovik, Iryna Borovyk, I. V. Borovuk, Iryna V. Borovyc, I. V. Зажарська, Надія Миколаївна Zazharska, Nadiia Zazharska, N. M. Zazharska, N. Zazhars’ka, N. M. Zazharskaya, N. N. Zazharskaya, N. Zazharska, N. N. Zazharska, Nadiia M. |
Keywords: | термічна обробка termichna obrobka Listeria spp. Listeria spp. м’ясо курчат-бройлерів miaso kurchat-broileriv знезараження znezarazhennia |
Issue Date: | May-2022 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Боровик І. Знезараження м’яса курчат-бройлерів, контамінованого Listeria spp. / І. Боровик, Н. Зажарська // Теоретичні та практичні питання аграрної науки = Theoretical and Applied issues of Agricultural Sciences : матеріали Міжнар.наук.-практ. конф. до 100-річчя ДДАЕУ ( Дніпро, 18 трав. 2022 р. ) : у 2 ч. / за заг. ред. А. С. Кобця / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – Ч. 1. – С. 211-214. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12713. |
Abstract: | У роботі досліджено ефективність різних способів термічної обробки при знезараженні м’яса курчат-бройлерів, контамінованого Listeria spp.. Експерименти показали, що проварювання протягом 30 хвилин повністю інактивує патоген, тоді як обробка водяною парою вимагає не менше 40 хвилин для досягнення безпечного рівня. Визначено, що температура та тривалість теплової обробки є ключовими факторами забезпечення мікробіологічної безпечності м’ясної продукції. U roboti doslidzheno efektyvnist riznykh sposobiv termichnoi obrobky pry znezarazhenni miasa kurchat-broileriv, kontaminovanoho Listeria spp.. Eksperymenty pokazaly, shcho provariuvannia protiahom 30 khvylyn povnistiu inaktyvuie patohen, todi yak obrobka vodianoiu paroiu vymahaie ne menshe 40 khvylyn dlia dosiahnennia bezpechnoho rivnia. Vyznacheno, shcho temperatura ta tryvalist teplovoi obrobky ye kliuchovymy faktoramy zabezpechennia mikrobiolohichnoi bezpechnosti miasnoi produktsii. |
Description: | Боровик Ірина Володимирівна https://orcid.org/0000-0001-5958-8396 Зажарська Надія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8328-6440 |
URI: | https://drive.google.com/file/d/1te2UciAp-M_e3B5llQYmIJuZSk09fIBh/view https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12713 |
Appears in Collections: | Тези конференцій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
22_Теоретичні та практичні питання аграрної науки_частина 1-211-216-1-4.pdf | 589,07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.