Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1373
Title: Морфологічні та якісні показники яєць за використання у раціонах білково-жирового концентрату
Other Titles: Morphological and qualitative characteristics of eggs at use in rations of protein-lipid concentrate
Authors: Цап, Світлана Володимирівна
Tsap, S.
Tsap, Svitlana
Tsap, S. V.
Tsap, Svitlana V.
Оріщук, Оксана Сергіївна
Orishchuk, O. S.
Orishchuk, O.
Orishchuk, Oksana
Микитюк, Віктор Васильович
Mykytiuk, V.
Mykytyuk, V. V.
Хмельова, Олена Володимирівна
Khmeleva, Olena Volodymyrivna
Khmeleva, Helen
Khmeleva, Elena
Khmeleva, E.
Khmeleva, O. V.
Khmeleva, E. V.
Keywords: яйця
eggs
білково-жировий концентрат
protein-lipid concentrate
кури-несучки
laying hens
продуктивність
productivity
амінокислоти
amino-ecids
комбікорм
mixed feed
Issue Date: 2018
Publisher: Сумський НАУ
Citation: Морфологічні та якісні показники яєць за використання у раціонах білково-жирового концентрату / С. В. Цап, О. С. Оріщук, В. В. Микитюк, О. В. Хмельова // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : «Тваринництво» / Сумський НАУ. – 2018. – Вип. 2(34). – С. 250-253. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1373.
Abstract: Досліджено вплив використання білково-жирового концентрату в раціонах курей-несучок на продуктивність та якісні показники яєць. Встановлено, що використання кормової добавки на основі рослинного жиру сприяло підвищенню продуктивності птиці на 2,1-10,1 %, збільшенню маси яєць на 2,1-8,7 %, маси жовтка – на 4,1-6,0 %, маси білка – на 3,5-13,0 %. Введення до комбікорму птиці білково-жирового концентрату у кількості 4 % позитивно вплинуло на амінокислотний склад яєць, що супроводжувалось підвищеним вмістом незамінних амінокислот, а саме лізину на 8,9 % та метіоніну – на 41,2 %. The effect of the use of protein- lipid concentrate in the diets of laying hens on the productivity and qualitatiy of the eggs was studied. It was found that the use of feed additives is based on the vegetable fats contributed to an increase in the productivity of poultry by 2.1-10.1%, in the weight of eggs by 2.1-8.7%, in the weight of yolk by 4.1-6.0%, in the weight of protein by 3.5-13.0%. Introduction into the mixed feeds of PLC in the amount of 4% positively affected the amino acid composition of eggs, the lysine content increased by 8.9 % and methionine by 41.2%.
Description: Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908 Хмельова Олена Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0266-3716
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1373
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf385,57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.