Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1397
Title: Агрохімічні аспекти підвищення біохімічних показників якості зерна пшениці озимої
Other Titles: Agrochemical aspects of improving the biochemical parameters of winter wheat grain quality
Authors: Крамарьов, Сергій Михайлович
Kramarev, Sergey
Черних, Свiтлана Анатоліївна
Chernykh, Svetlana
Keywords: добрива
Fertilizer
показники якості зерна
grain quality indices
пшениця озима
winter wheat
живлення рослин
plant nutrition
азот
nitrogen
натурна маса
natural mass
клейковина
gluten
Issue Date: 2018
Publisher: Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»
Citation: Крамарьов С.М. Агрохімічні аспекти підвищення біохімічних показників якості зерна пшениці озимої/ С. М. Крамарьов , С. А. Черних //Міжвідомч. тематич. наук. збірник: спец. вип. до ХІ з’їзду ґрунтознавців і агрохіміків України(17-21 вересня 2018 р.)– Кн.2. – Харків.- 2018. – С. 175-177.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1397
Abstract: Наведено дані дослідів по проблемі оптимізації живлення рослин, яка в наш час набуває все більшої актуальності через зростання цін на енергоносії, добрива, зниження ефективної родючості ґрунтів та погіршення режиму живлення рослин, що супроводжує зниження врожайності пшениці. В загальному комплексі заходів поліпшення якості зерна одним із найдієвіших є правильна науково- обґрунтована система удобрення. При цьому треба пам’ятати, що основним фактором, який стримує поліпшення якості зерна, є дефіцит азоту в ґрунті. Він спричинюється інтенсивним виносом цього елемента рослинами всіх культур сівозміни без належної компенсації . The data of experiments on the problem of plant nutrition optimization is given, which is becoming increasingly relevant nowadays due to rising prices for energy, fertilizers, reduced effective soil fertility and deterioration of plant nutrition, which leads to lower wheat yields. In the general set of measures to improve the quality of grain, one of the most effective is the correct scientifically grounded fertilizer system. It should be remembered that the main factor inhibiting the improvement of the quality of the grain is the lack of nitrogen in the soil. It is caused by intensive removal of this element by plants of all crops of crop rotation without proper compensation.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1397
ISSN: 0587-2596
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези грунтознавство (1).pdf235,85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.