Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1987
Title: Ефективність використання азотної кислоти розбавленої з поливною водою в агротехнології виробництва кукурудзи
Other Titles: Efektyvnistʹ vykorystannya azotnoyi kysloty rozbavlenoyi z polyvnoyu vodoyu v ahrotekhnolohiyi vyrobnytstva kukurudzy
Authors: Ківер, Володимир Хомович
Kiver, Volodymyr
Онопрієнко, Дмитро Михайлович
Onopriienko, Dmytro
Keywords: кукурудза
corn
ґрунт
soil
азотна кислота
nitric acid
фертигація
fertigation
концентрація
concentration
урожай
yield
мікробіологічна активність ґрунту
soil microbiological activity
мінеральні добрива
mineral fertilizers
Issue Date: 2016
Publisher: Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Ківер В. Х. Ефективність використання азотної кислоти розбавленої з поливною водою в агротехнології виробництва кукурудзи / В. Х. Ківер, Д. М. Онопрієнко. – Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – 2016. – № 3. – С. 38-43. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1987
Abstract: Обґрунтовано перспективи використання розчинів азотної кислоти для фертигації кукурудзи в північному Степу України. Встановлено, що використання HNO3 з концентрацією 0,0001–0,01% не викликає опіків рослин кукурудзи, а з концентрацією азоту 0,01% сформувався такий самий врожай зерна, як і за рекомендованої для зрошуваної кукурудзи норми мінеральних добрив N180P90. Фертигація кукурудзи азотною кислотою на різних агрофонах підвищувала мікробіологічну активність ґрунту в шарі 0–40 см. Prospects of using nitric acid solutions for corn fertigation in the Northern Steppe of Ukraine are substantiated. It was found that the use of HNO3 with a concentration of 0,0001–0,01% does not cause burns of corn plants, and with a nitrogen concentration of 0,01% formed the same grain yield as the recommended for irrigated maize mineral fertilizer N180P90. Fertigation of corn with nitric acid on various agrophones increased the microbiological activity of the soil in the layer of 0–40 cm.
URI: http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1987
ISSN: 2617-6106
Appears in Collections:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vddau_2016_3_8.pdf471,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.