Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2063
Title: | Вплив способів основного обробітку чистого пару на агрофізичний стан ґрунту і урожайність озимої пшениці |
Other Titles: | The influence of methods of basic cultivation of pure steam on the agrophysical state of the soil and the yield of winter wheat |
Authors: | Горбатенко, Андрій Іванович Gorbatenko, Andriy Горобець, Олександр Іванович Gorobec, Oleksandr Цилюрик, Олександр Іванович Tsyliuryk, Oleksandr |
Keywords: | обробіток ґрунту tillage чистий пар pure steam об’ємна маса bulk твердість ґрунту soil hardness озима пшениця winter wheat |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України |
Citation: | Горбатенко А. І. Вплив способів основного обробітку чистого пару на агрофізичний стан ґрунту і урожайність озимої пшениці / А. І. Горбатенко, А. Г. Горобець, О. І. Цилюрик // Бюлетень Інституту зернового господарства. - 2010. - № 38. - С. 40-45. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2063 |
Abstract: | Встановлено, що застосування мілкого дискового та безполицевого основного обробітку чистого пару не призводить до погіршення агрофізичних властивостей чорнозему звичайного і зменшення продуктивності озимої пшениці порівняно з глибокою оранкою та чизельним обробітком. На фоні мінімального обробітку відмічена тенденція до збільшення показників об’ємної маси і твердості піднасіннєвого прошарку ґрунту 10–30 см, а також зростання вмісту в орному шарі агрономічно-цінних фракцій 10–0,25 мм. It is established that the use of small disk and non-shelf main processing pure steam does not deteriorate the agrophysical properties of black earth ordinary and reduced productivity of winter wheat compared to deep plowing and chisel cultivation. Against the background of minimal processing, there is a tendency to increase the volume mass and hardness of the sub-seed layer of soil 10-30 cm, as well as the increase of the content in the arable layer of agronomically valuable fractions of 10–0.25 mm. |
URI: | http://nbuv.gov.ua/UJRN/bisg_2010_38_10. http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2063 |
ISSN: | 2311-6609 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
bisg_2010_38_10.pdf | 241,59 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.