Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2276
Title: Якість насіння кукурудзи залежно від способів зберігання та підготовки до сівби
Other Titles: The quality of corn seeds depends on the methods of storage and preparation for sowing
Authors: Кирпа, Микола Якович
Kirpa, Mykola
Пащенко, Наталія Олександрівна
Pashchenko, Natalia
Keywords: насіння кукурудзи
corn seeds
способи і строки зберігання
methods and terms of storage
хімічна обробка
chemical treatment
регулятор росту
regulator growth
схожість
germination
врожайність гібридів
yield of hybrids
Issue Date: 2012
Publisher: Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України
Citation: Кирпа М. Я. Якість насіння кукурудзи залежно від способів зберігання та підготовки до сівби / М. Я. Кирпа, Н. О. Пащенко, Ю. С. Базілєва // Бюлетень Інституту сільського господарства степової зони. - 2012. - № 2. - С. 38-42. - Режим доступу:http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2276
Abstract: З'ясована якість насіння гібридів кукурудзи залежно від способів зберігання і підготовки до сівби. За рахунок герметизації, зниження вологості і охолодження насіння зберігає високу якість і схожість протягом 4–5 років. Запропоновано перед сівбою насіння обробляти речовиною, до складу якої входить протруйник і новий регулятор росту з групи фумарів. The quality of seeds of maize hybrids depending on methods of storage and preparation is found out before sowing. Due to sealing, reducing humidity and cooling the seeds remain high quality and germination for 4-5 years. It is proposed to process the seeds before sowing a substance that includes a disinfectant and a new growth regulator from the group of fumars.
URI: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bisg_2012_2_12
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2276
ISSN: 2311-6609
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
bisg_2012_2_12.pdf306,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.