Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2276
Title: | Якість насіння кукурудзи залежно від способів зберігання та підготовки до сівби |
Other Titles: | The quality of corn seeds depends on the methods of storage and preparation for sowing |
Authors: | Кирпа, Микола Якович Kirpa, Mykola Пащенко, Наталія Олександрівна Pashchenko, Natalia |
Keywords: | насіння кукурудзи corn seeds способи і строки зберігання methods and terms of storage хімічна обробка chemical treatment регулятор росту regulator growth схожість germination врожайність гібридів yield of hybrids |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України |
Citation: | Кирпа М. Я. Якість насіння кукурудзи залежно від способів зберігання та підготовки до сівби / М. Я. Кирпа, Н. О. Пащенко, Ю. С. Базілєва // Бюлетень Інституту сільського господарства степової зони. - 2012. - № 2. - С. 38-42. - Режим доступу:http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2276 |
Abstract: | З'ясована якість насіння гібридів кукурудзи залежно від способів зберігання і підготовки до сівби. За рахунок герметизації, зниження вологості і охолодження насіння зберігає високу якість і схожість протягом 4–5 років. Запропоновано перед сівбою насіння обробляти речовиною, до складу якої входить протруйник і новий регулятор росту з групи фумарів. The quality of seeds of maize hybrids depending on methods of storage and preparation is found out before sowing. Due to sealing, reducing humidity and cooling the seeds remain high quality and germination for 4-5 years. It is proposed to process the seeds before sowing a substance that includes a disinfectant and a new growth regulator from the group of fumars. |
URI: | http://nbuv.gov.ua/UJRN/bisg_2012_2_12 http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2276 |
ISSN: | 2311-6609 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
bisg_2012_2_12.pdf | 306,86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.