Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2382
Title: Економічна ефективність виробництва сухого яєчного порошку на птахівничих підприємствах
Other Titles: Economic efficiency of production of dry egg powder in poultry farms
Authors: Полегенька, Марина Анатоліївна
Polehenka, Maryna
Keywords: птахівництво
poultry
ринок яєчних продуктів
egg products market
диференціація продукції
product differentiation
глибока переробка яєць
deep egg processing
сухий яєчний порошок
dry egg powder
Issue Date: 2018
Citation: Полегенька М. А. Економічна ефективність виробництва сухого яєчного порошку на птахівничих підприємствах / М. А. Полегенька // Інвестиції: практика та досвід. – 2018. – № 19. – С. 67 - 72. - Режим доступу: URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2382
Abstract: В статті досліджено технолого-економічні аспекти виробництва й переробки курячих харчових яєць. Встановлено, що розвиток глибокої переробки яєць є важливим напрямком у підвищенні економічної ефективності птахівничих підприємств. За результатами дослідження виявлено основні переваги та недоліки впровадження глибокої переробки яєць на досліджуваному підприємстві та проведено розрахунок економічної ефективності реалізації інвестиційного проекту з виробництва сухого яєчного порошку. Результати розрахунків свідчать про доцільність його реалізації, що дозволить розширити товарний асортимент продукції, ринки збуту та підвищити прибутковість виробництва. Оцінка ризикованості проекту дозволила виявити невизначеності, пов’язані з можливістю виникнення під час реалізації проекту несприятливих умов, ситуацій і їх наслідків. За результатами проведеного SWOT-аналізу ПВФ «Агроцентр» запропоновано впровадження інтенсивних технологій виробництва продукції на всіх етапах технологічного процесу. The article deals with the technological and economic aspects of the production and processing of chicken food eggs. It has been established that the development of deep egg processing is an important direction in improving the economic efficiency of poultry enterprises. According to the results of the research, the main advantages and disadvantages of introduction of deep egg processing on the investigated enterprise were identified and the economic efficiency of the investment project for the production of dry egg powder was calculated. The results of the calculations indicate the expediency of its implementation, which will expand the product range of products, markets and increase the profitability of production. The assessment of the riskiness of the project has allowed to identify uncertainties associated with the possibility of adverse conditions, situations and their consequences occurring during the project implementation. According to the results of the SWOT-analysis of privately-owned manufacturing company "Agrocentr", introduction of intensive technologies of production at all stages of the technological process is proposed.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2382
ISSN: ISSN 2306-6814
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf793,85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.