Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2444
Title: | Вплив плазмохімічно активованих розчинів на стан клейковини в складі пшеничного тіста |
Other Titles: | Effect of plasma-chemically activated solutions on the gluten of wheat dough |
Authors: | Півоваров, Олександр Андрійович Pivovarov, Olexand Миколенко, Світлана Юріївна Mykolenko, Svitlana |
Keywords: | активовані розчини activated solutions борошно різної якості flour of different quality пшеничне тісто wheat dough клейковина gluten |
Issue Date: | 2011 |
Publisher: | Дніпропетровський державний аграрний університет |
Citation: | Півоваров О. А. Вплив плазмохімічно активованих розчинів на стан клейковини в складі пшеничного тіста / О. А. Півоваров, С. Ю. Миколенко // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету. – 2011. – № 1. – С. 38-42. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2444 |
Abstract: | Розглянуто фізико-хімічні перетворення складових пшеничного тіста з борошна різної якості. Визначено, що плазмохімічно активовані водні розчини суттєвим чином впливають на якість клейковини в напряму її зміцнення. Physical and chemical transformations of ingredients of wheat dough made of flour of various quality are considered. It is found that plasma-chemically activated aqueous solutions have a significant influence on quality of the gluten in the direction of its strengthening. |
URI: | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/425 http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2444 |
ISSN: | 2411-7285 2413-4899(online) |
Appears in Collections: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
425-Article Text-873-1-10-20141202 (1).pdf | 395,53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.