Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2467
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorУзбек, Іван Харлампійович-
dc.contributor.authorUzbek, Ivan-
dc.date.accessioned2020-06-11T08:22:29Z-
dc.date.available2020-06-11T08:22:29Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationУзбек І. Х. Біогеоценотичні особливості розвитку техногенних екосистем Степового Придніпров’я / І. Х. Узбек // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2016. - № 4. - С. 89-101. - Режим доступу http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2467uk
dc.identifier.issn2617-6106-
dc.identifier.urihttp://nbuv.gov.ua/UJRN/vddau_2016_4_18-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2467-
dc.description.abstractПоказано, що максимальна кількість мікроорганізмів налічується навесні з подальшим стрибкоподібним зниженням до осені. Встановлено, що культурфітоценози сприяють збільшенню кількості мікроорганізмів до декількох сотень мільйонів на 1 г наважки та стабілізації конструкції мікробних угруповань відповідно до фізико-хімічних властивостей природно-техногенних комплексів. Експериментально доведено, що загальна біологічна продуктивність люцерни і еспарцету на варіантах без добрив становила 14–18 т/га (повітряно-суха маса), у тому числі до 11 т/га коренів, з яких 74–87 % зосереджувалось у шарі 0–40 см. It is shown that the maximum number of microorganisms is in the spring with a further jump-like decline until the fall. It is established that culture phytocenoses contribute to the increase in the number of microorganisms to several hundred million per 1 g of sample and stabilization of the structure of microbial groups according to the physico-chemical properties of natural-technogenic complexes. It is experimentally proved that the total biological productivity of alfalfa and asparagus on variants without fertilizers was 14-18 t / ha (air-dry mass), including up to 11 t / ha of roots, of which 74–87% was concentrated in a layer of 0–40 cm.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectприродно-техногенні комплекси.uk
dc.subjectnatural-technogenic complexesuk
dc.subjectрекультиваціяuk
dc.subjectreclamationuk
dc.subjectґрунтові мікроорганізмиuk
dc.subjectsoil microorganismsuk
dc.subjectкорені рослинuk
dc.subjectplant rootsuk
dc.subjectконсортивні зв’язкиuk
dc.subjectconsortium connectionsuk
dc.subjectґрунтuk
dc.subjectsoiluk
dc.titleБіогеоценотичні особливості розвитку техногенних екосистем Степового Придніпров’яuk
dc.title.alternativeBiogeocenotic features of development of technogenic ecosystems of Steppe Dnieperuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vddau_2016_4_18.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.