Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2489
Назва: Аграрно-правові аспекти виробництва сировини та продукції за органічними стандартами в Україні
Інші назви: Agrarian and legal aspects of production of raw materials and products according to organic standards in Ukraine
Автори: Безус, Роман Миколайович
Bezus, Roman
Волох, Петро Володимирович
Volokh, Petro
Острініна, Олена Петрівна
Ostrinina, Olena
Ключові слова: виробництво аграрної продукції
agricultural production
органічне виробництво
organic farming,organic production
аграрне право
agricultural law
економіка органічного виробництва,
economics of organic production
продовольча безпека
food security
Дата публікації: 2016
Видавництво: Придніпровська державна академія будівництва та архітектури
Бібліографічний опис: Безус Р. М. Аграрно-правові аспекти виробництва сировини та продукції за органічними стандартами в Україні / Р. М. Безус, П. В. Волох, В. В. Острініна // Економічний простір. - 2016. - № 116. - С. 115-123. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2489
Короткий огляд (реферат): Дослідження статті присвячене оцінці законодавчої бази агровиробництва за органічними стандартами в Україні. Виявлено логічні та понятійні розбіжності у викладенні інструктивних матеріалів та законодавчих актів міждисциплінарного характеру щодо сертифікованої органічної продукції. Рекомендовано переосмислення дефініцій, понять: «традиційна продукція», «речовина», «сировина» тощо в основних джерелах правового забезпечення виробництва сировини та продукції за органічними стандартами. Запропоновані уточнюючі зміни до існуючих правових документів для уникнення дисбалансу між термінами і поняттями комплексу сільськогосподарських наук і законів, розпоряджень та стандартів, що стосуються виробництва продукції за органічними стандартами в Україні. The research of the article is focused on the legislative framework of agricultural production according to organic standards in Ukraine. The logical and conceptual differences in the presentation of various materials and legislation on certified organic products are discovered. The revising of definitions and concepts of "traditionalproducts", "substance", "raw material" etc. in the main source of legal provision for the production of raw materials and ready products certified according to organic standards is recommended. The clarifying amendments to existing legal instruments are proposed in order to avoid an imbalance between terms in agricultural sciences and concepts in regulations and standards relating to production according to organic standards in Ukraine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2016_116_11.
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2489
ISSN: 2224-6282
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ecpros_2016_116_11.pdf197,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.