Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2735| Title: | Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій |
| Other Titles: | Vplyv temperatury kultyvuvannia na virulentnist mikobakterii |
| Authors: | Ткаченко, Олексій Андрійович Tkachenko, Oleksiy Глебенюк, Володимир Володимирович Hlebeniuk, Volodymyr |
| Keywords: | мікобактерії mikobakterii вірулентність virulentnist температура temperatura морські свинки morski svynky |
| Issue Date: | 2008 |
| Publisher: | Дніпропетровський державний аграрний університет |
| Citation: | Ткаченко О. А. Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій / О. А. Ткаченко, В. В. Глебенюк // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету. – 2008. – № 2. – С. 112-114. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735 |
| Abstract: | Проведено дослідження з вивчення вірулентності мікобактерій, культивованих за підвищеної температури. Показано, що інкубація M.bovis за температури 41 ºС знижує їх вірулентність. У тимчасово непатогенних мікобактерій, незалежно від температури культивування, для відновлення вірулентності потрібні 2–3 пасажі через організм морських свинок. Provedeno doslidzhennia z vyvchennia virulentnosti mikobakterii, kultyvovanykh za pidvyshchenoi temperatury. Pokazano, shcho inkubatsiia M.bovis za temperatury 41 ºS znyzhuie yikh virulentnist. U tymchasovo nepatohennykh mikobakterii, nezalezhno vid temperatury kultyvuvannia, dlia vidnovlennia virulentnosti potribni 2–3 pasazhi cherez orhanizm morskykh svynok. |
| URI: | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/44 http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735 |
| ISSN: | 2411-7285 2413-4899(online) |
| Appears in Collections: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Files in This Item:
| File | Size | Format | |
|---|---|---|---|
| 44-Article Text-133-1-10-20140209.pdf | 293,07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
