Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2735
Title: Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій
Other Titles: Vplyv temperatury kultyvuvannia na virulentnist mikobakterii
Authors: Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkachenko, Oleksiy
Глебенюк, Володимир Володимирович
Hlebeniuk, Volodymyr
Keywords: мікобактерії
mikobakterii
вірулентність
virulentnist
температура
temperatura
морські свинки
morski svynky
Issue Date: 2008
Publisher: Дніпропетровський державний аграрний університет
Citation: Ткаченко О. А. Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій / О. А. Ткаченко, В. В. Глебенюк // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету. – 2008. – № 2. – С. 112-114. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735
Abstract: Проведено дослідження з вивчення вірулентності мікобактерій, культивованих за підвищеної температури. Показано, що інкубація M.bovis за температури 41 ºС знижує їх вірулентність. У тимчасово непатогенних мікобактерій, незалежно від температури культивування, для відновлення вірулентності потрібні 2–3 пасажі через організм морських свинок. Provedeno doslidzhennia z vyvchennia virulentnosti mikobakterii, kultyvovanykh za pidvyshchenoi temperatury. Pokazano, shcho inkubatsiia M.bovis za temperatury 41 ºS znyzhuie yikh virulentnist. U tymchasovo nepatohennykh mikobakterii, nezalezhno vid temperatury kultyvuvannia, dlia vidnovlennia virulentnosti potribni 2–3 pasazhi cherez orhanizm morskykh svynok.
URI: http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/44
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735
ISSN: 2411-7285 2413-4899(online)
Appears in Collections:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Files in This Item:
File SizeFormat 
44-Article Text-133-1-10-20140209.pdf293,07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.