Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2744
Title: The possibility of using infrared thermometry as a non-invasive method of assessing the response of cows to the influence of environmental factors
Other Titles: Можливість використання інфрачервоної термометрії як неінвазивного методу оцінки реакції корів на вплив факторів довкілля
Authors: Mylostyvyi, Roman
Milostiviy, Roman
Milostivyiy, Roman
Mylostyvyi, R. V.
Mylostyvyi, Roman V.
Mylostyvy, R.
Mylostyvyi, R.
Милостивий, Роман Васильович
Keywords: correlation
кореляція
infrared thermometry
інфрачервона термометрія
skin temperature
температура шкіри
temperature and humidity index
температурно-вологісний індекс
Issue Date: 2019
Publisher: Інститут біології тварин НААН
Citation: Mylostyvyi R. The possibility of using infrared thermometry as a non-invasive method of assessing the response of cows to the influence of environmental factors / R. Mylostyvyi // Біологія тварин : науковий журнал / Інститут біології тварин НААН. – Львів, 2019. – Т. 21. – № 3. – С. 134. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2744.
Abstract: In assessing and predicting the response to environmental factors, it is promising to determine the animals body temperature (r = 0.792; R2 = 0.628) using infrared thermometry. This method is more convenient and less stressful in terms of productive animals well being. При оцінці та прогнозуванні реакції на дію факторів довкілля перспективним є визначення температури тіла тварин (r=0,792; R2=0,628) із застосуванням методів інфрачервоної термометрії. Цей метод є більш зручним та менш стресовим з точки зору доброту продуктивних тварин.
Description: Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2744
ISSN: 1681-0015
2313-2191
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
49.pdf212,8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.