Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/277
Title: Моніторинг комірних шкідників та шляхи підвищення якості зберігання зернових запасів
Other Titles: Monitoring of collateral pests and ways to improve the quality of storage of grain stocks
Authors: Черних, Світлана Анатоліївна
Chernykh, Svetlana Anatolievna
Лемішко, Світлана Миколаївна
Lemishko, Svetlana Nikolaevna
Keywords: Зернові запаси
Cereal stocks
зберігання зерна
grain storage
видовий склад
species composition
моніторінг
monitoring
щільність шкідників
density of pests
якість зерна
quality of grain
Issue Date: 2016
Publisher: Національний науковий центр «Інститут грунтознавства та агрохімії ім. А.Н. Соколовського»
Citation: 1. Черних С.А Моніторинг комірних шкідників та шляхи підвищення якості зберігання зернових запасів / С.А. Черних, С.М. Лемішко// Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан родючості чорноземних ґрунтів і шляхи підвищення продуктивності сільськогосподарських культур», Дніпро, 25 листопада 2016 р., – Дніпро: Вид-во: «Ідея», 2016. – С. 141-144.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/277
Abstract: Згідно наших досліджень найефективнішим є режим зберігання зерна в охолодженому стані. Цей режим ґрунтується на тому, що вже за температури 10 º С інтенсивність дихання зернової маси значно знижується, а більшість комах-шкідників стають малорухливими і припиняють розмножуватися. Подальше зниження температури створює дедалі несприятливі умови для розмноження комах, через що згодом вони зникають. Низькі температури також знижують активність та розвиток мікроорганізмів, однак вони від низьких температур не гинуть. Цей режим збереження зерна добре проявляє себе в разі застосування на нетривалий період. Для успішного збереження партії зерна за цим методом на довший час повинні бути попередньо висушені. При використанні природних джерел холоду консервування зернових мас охолодженням є доступним і економічно найвигіднішим прийомом. According to our research, the best way to store grain in a refrigerated state. This mode is based on the fact that the temperature of breathing of the grain mass is significantly reduced at 10 º C, and most of the insect pests become sedentary and stop multiplying. Further lowering the temperature creates increasingly unfavorable conditions for the propagation of insects, which will eventually disappear. Low temperatures also reduce the activity and development of microorganisms, but they do not die from low temperatures. This grain preservation regime is well manifested in case of application for a short period. For a successful storage of a batch of grain by this method for a longer time should be pre-dried. When using natural sources of cold, canning of cereals by cooling is affordable and economically most profitable.
URI: file:///C:/Users/Student/Downloads/vddau_2016_1_14%20(2).pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/277
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Черних 6.pdf399,65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.