Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/281
Title: Обґрунтування технології та режимів зберігання зернової квасолі з підвищенням харчової цінності
Other Titles: Substantiation of technology and modes of storage of grain beans with increasing nutritional value
Authors: Черних, Свiтлана Анатоліївна
Chernykh, Svetlana
Пишоха, Олена
Pisocha, Olena
Keywords: крупи
Groats
квасоля лущильна
peanut beans
об’ємна маса
volumetric mass
зараженість
infestation
дійсна густина
actual density
Issue Date: 2015
Publisher: Національний університет харчових технологій
Citation: Черних С.А. Обґрунтування технології та режимів зберігання зернової квасолі з підвищенням харчової цінності / С.А. Черних, О.А. Пишоха // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст.: Матеріали 81-ї міжнародної наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, Київ, 23-24 квіт. 2015 р. – К.: НУХТ, 2015. – Ч. 1. – С. 170-171.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/281
Abstract: Досліджували вміст вологи в зразках крупи лущильної квасолі однотонного забарвлення (біла, коричнева), строкатої (крапчастої, строкатої, смугастої, плямистої), яка коливалась від 10,7 % до 11,9 %. Об’ємна маса та дійсна густина змінювалась завдяки середнім розмірам різних зразків зернин крупи квасолі лущильної строкатої та однотонного забарвлення. Об’ємна маса була значно більшою в строкатої (510 г/л) ніж в білих ( 385 г/л). Когезивність дозволяє оцінити поведінку крупів квасолі як продукту як в динамічному стані (при транспортуванні), а також в статичному стані (характеризує здатність продукту до аерації та деаерації), що дозволяє забезпечити відносну вологість повітря 50 - 60% при оптимальній температурі зберігання 5-10°С. Підвищення температури до 15-20°С сприяє розвитку личинок квасолевого зерноїда, що могли бути закладеними на початку дозрівання бобів. The moisture content in the samples of groats of peanut beans was studied monochrome color (white, brown), colored (dots, colored, striped, spotted), which varied from 10.7% to 11.9%.The volumetric mass and actual density varied due to the average sizes of various samples of grains of beans, peach bluish and monochromatic coloring. The volumetric mass was much larger in colorful (510 g / l) than in white (385 g / l). Coagulability allows us to assess the behavior of beans as a product both in a dynamic state (during transportation) and in a static state (characterizes the product's ability to aeration and deaeration), which allows for a relative humidity of 50-60% at an optimum storage temperature of 5-10 °. Increasing the temperature to 15-20 ° C promotes the development of larvae of beans grains,which could have been laid at the beginning of the maturation of beans.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/281
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Черних10.pdf401,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.