Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/298
Назва: | State regulation of formation small and medium businesses quality development based on grading |
Інші назви: | Державне регулювання формування якісного розвитку малого та середнього бізнесу на основі грейдингу |
Автори: | Сиченко, Віктор Володимирович Sychenko, Viktor Мареніченко, Валерій Валентинович Marenichenko, V. V. Козирєва, Олена Вадимівна Kozyryeva, Olena Страпчук, Світлана Іванівна Strapchuk, Svitlana |
Ключові слова: | grading грейдинг evaluation of positions оцінювання посад government regulation державне регулювання small and medium businesses малий та середній бізнес |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | ДВНЗ “Університет банківської справи” |
Бібліографічний опис: | Sychenko V. V., Marenichenko V. V., Kozyryeva O. V., Strapchuk S. I. (2018) State regulation of formation small and medium businesses quality development based on grading, Ukraine. - Financial and credit activity: problems of theory and practice, 1 (24): 205-212.- URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/298 |
Опис: | Determination of grading as a modern and progressive mechanism for motivational influence and confirmation of professional competence of employees, based on the implementation of the principles of transparency and fairness. Methodology include methodological, scientific and theoretical analysisof the literature on the problem under study. Based on analysis of the study the main methods ofevaluating positions in the organization through grading are highlighted. In particular, there are the main negative (the need for significant investment in the development, implementation and operation; the need for professionals for initial work; procedure for moving between grades causes various problems (organizational, financial, psychological); there is a great probability of subjective approach in the development and evaluation grades) and positive (allows to streamline payroll avoid subjective approach to remuneration; improves handling human resources management etc.) sides ofgrading. Descriptive levels of job evaluation by factors (Human Resources Management, Independence of the Work, Labor Conditions, Level of Specialized Knowledge, Level of Communication Skills, Complexity and Novelty of Tasks, Cost ofFailure) are developed and system of grades is created. The importance of advanced methods of payroll in the modern small and medium–sized businesses and ensuring development of this areawith application of state regulation mechanisms are justified. The results obtained are unified and recommended to the state authorities of Ukraine for use in small and medium enterprises. Метою статті є визначення грейдингу як сучасного та прогресивного механізму мотиваційного впливу та підтвердження професійної компетентності працівників на основі впровадження принципів прозорості та справедливості. Методика дослідження включає методологічний, науковий та теоретичний аналіз літератури з досліджуваної проблеми. На підставі аналізу дослідження виділено основні методи оцінки позицій в організації через грейдинг. В статті виділено основні негативні(потребує значних витрат на розробку, впровадження і функціонування; на початкову розробку системи грейдів повинні братися професіонали; порядок переміщення між грейдами викликає різні проблеми (організаційні, фінансові, психологічні); є велика вірогідність суб'єктивного підходу під час розроблення й оцінювання грейдів) та позитивні(дозволяє раціоналізувати фонд заробітної плати, уникаючи суб'єктивного підходу до винагороди; покращує управління кадровими ресурсами тощо) сторони грейдингу. Розроблено описові рівні оцінювання посад за факторами (управління персоналом, самостійність в роботі, умови праці, рівень спеціальних знань, рівень комунікаційних навичок, складність і новизна завдань, ціна помилки) та створено систему грейдів. Обґрунтовано важливість передових методів формування заробітної плати в сучасних малих та середніх підприємствах та забезпечення розвитку цієї сфери із застосуванням механізмів державного регулювання. Отримані результати мають уніфікований вигляд та рекомендовані державним органам України для використання на малих та середніх підприємствах. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/298 |
ISSN: | ISSN 2306-4994 (Print) ISSN 2310-8770 (Online) |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1 Сиченко- Мареніченко- Козирєва- Страпчук.pdf | 440,2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.