Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/315
Title: Кексові напівфабрикати з додаванням солоду
Other Titles: Cake semi-finished products with added malt
Authors: Ковальова, Олена Сергіївна
Kovaleva, Olena Sergeevna
Черних, Свiтлана Анатоліївна
Chernykh, Svetlana Anatolievna
Keywords: кекси
сupcakes
напівфабрикати
semi-finished products
солод
malt
біологічно активні речовини
biologically active substances
натуральні добавки
natural supplements
Issue Date: 2013
Publisher: ТОВ ІА «АПК-Інформ»
Citation: Ковальова О.С. Кексові напівфабрикати з додаванням солоду / О.С. Ковальова, С.А. Черних // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 8 (173). – С. 52 – 54.- Режим доступа: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/315
Abstract: Кекси відносять до борошняних виробів, виготовлених із здобного тіста зі значним вмістом яйцепродуктів, цукру й жиру, а також цінних з погляду смаку наповнювачів: родзинок, цукатів, фруктів, горіхів та ін. Різноманіття наповнювачів дуже широке, але вдосконалення нових ведеться постійно. В якості нового інгредієнту було запропоновано застосувати солод. Тому науково обгрунтування їх хімічного складу шляхом внесення натуральних добавок і наповнювачів є актуальним. Солод (пророслі зерна злакових культур) широко використовується в харчовій, кондитерській, хлібопекарській, молочній, пивобезалкогольній промисловості. Використання природної сировини (солоду) для створення виробів спеціального призначення комплексно вирішує проблему збагачення, оскільки вони в певній мірі та кількості містять біологічноактивні речовини. Використання солоду для збагачення кондитерських виробів та хлібобулочних виробів амінокислотами та суттєве покращення якості продукції, вироби з додаванням солоду мають питому вагу при використанні в харчуванні людини. Cakes are flour products made from bunched dough with a high content of egg products, sugar and fat, as well as valuable from the standpoint of the taste of fillers: raisins, candied fruits, nuts, and others. The variety of fillers is very wide, but the improvement of new ones is ongoing. As a new ingredient, it was proposed to apply malt. Therefore, scientific substantiation of their chemical composition through the introduction of natural additives and fillers is relevant. Malt (sprouted grains of cereals) is widely used in food, confectionery, bakery, dairy, beer and soft drinks industries. The use of natural raw materials (malt) for the creation of special purpose products comprehensively solves the problem of enrichment, because they to some extent and quantities contain biologically active substances. The use of malt for the enrichment of confectionery and bakery products with amino acids and a significant improvement in the quality of products, malt products have a specific weight when used in human nutrition
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/jspui/retrieve/58395ca0-256b-4bac-862b-05f9ac284f7d/%D0%B4%D0%BE%D0%BA.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/315
ISSN: 2306-4498
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
док.pdf836,59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.