Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3246
Title: The role of nutria meat production in the context of Ukraine food security
Other Titles: Роль виробництва м’яса нутрії в контексті продовольчої безпеки України
Authors: Pavlenko, Olena
Павленко, Олена Сергіївна
Babytska, Olga
Бабицька, Ольга
Berbenets, Olena
Бербенець, Олена Вікторівна
Prykhodko, Tamara
Приходько, Тамара
Zhmaylova, Olga
Жмайлова, Ольга
Keywords: food security
продовольча безпека
meat production
виробництво м’яса
nutria breeding
розведення нутрій
effectiveness of production
ефективність виробництва
expert evaluations
експертиза
Issue Date: 2019
Publisher: Warsaw University of Life Sciences – SGGW Faculty of Economic Sciences
Citation: The role of nutria meat production in the context of Ukraine food security / Olena Pavlenko, Olga Babytska, Olena Berbenets, Tamara Prykhodko, Olga Zhmaylova // Economic Sciences for Agribusiness and Rural Economy : Proceedings of International Scientific Conference (Warsaw, 5-7 June 2019). – Warsaw, 2019. – No 3. – P. 95-102. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3246
Abstract: The article presents the role and potential of the nutria breeding development as an alternative livestock sector in the context of Ukraine’s food security. A comparative analysis of qualitative characteristics of meat by species of animals was conducted. The efficiency of nutria breeding by types of enterprises with a short-term forecast is analysed. By expert evaluations determined the weight of the five main problems of the industry, which constitute the next steps of a comprehensive research of nutria breeding. У статті представлено роль та потенціал розвитку селекції нутрій як альтернативної галузі тваринництва в контексті продовольчої безпеки України. Проведено порівняльний аналіз якісних характеристик м’яса за видами тварин. Проаналізовано ефективність розведення нутрій за типами підприємств із короткостроковим прогнозом. Експертними оцінками визначено вагу п’яти основних проблем галузі, які є наступними кроками всебічного дослідження розведення нутрій.
URI: http://sj.wne.sggw.pl/pdf/ESARE_2019_n3.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3246
ISBN: 978-83-7583-905-0
ISSN: 2658-1930
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File SizeFormat 
19_Art_Nutr.Food.Secur.Ukr_Pavlenko+Berbenets_Warsaw_p.pdf440,19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.