Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/327
Title: | Економічна стійкість підприємства та її складові |
Other Titles: | The economic stability of the enterprose and its components |
Authors: | Вініченко, Ігор Іванович Vinichenko, Igor Крючок, С. І. Kriuchok, S. |
Keywords: | види економічної стійкості types of economic stability економічна стійкість economic stability підприємство enterprise процес process системний підхід system approach складові економічної стійкості the components of economic sustainability |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр` |
Citation: | Вініченко І.І. Економічна стійкість підприємства та її складові / І.І. Вініченко, С.І. Крючок // Агросвіт. – №24. – 2016. – С. 15-20. - URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/327 |
Description: | Узагальнення сучасної парадигми теорії управління стійкістю як економічним процесом показують, що під управлінням економічною стійкістю аграрних підприємств слід розуміти управлінський процес, що забезпечує відповідний стан її функціональних складових, завдяки яким забезпечується беззбитковість виробництва та зростання конкурентоспроможності продукції. Для більшості аграрних підприємств пріоритетними та більш вагомими функціональними складовими економічної стійкості є внутрішні чинники. З метою оцінки економічної стійкості запропоновано класифікацію її складових за функціональною ознакою. Забезпечення економічної стійкості підприємств передбачає їхню економічну самостійність, яка має виявлятися насамперед у здійснені контролю за ефективним використанням власних ресурсів та у можливості найповнішого використання конкурентних переваг підприємства. На рівень економічної стійкості підприємства впливають три підсистеми стійкості — внутрішня, зовнішня і "набута". Кожна з них є складною системою, що має власні параметричні оцінки. Тільки інтегрована сукупність дій усіх цих факторів забезпечує цілісність та єдність сукупного й індивідуального економічного відтворення. Summary of the modern paradigm of management theory as the economic stability of the process shows that under management economic sustainability of agricultural enterprises should understand the management process that ensures an appropriate condition of functional components, through which secured profitability of production and increase competitiveness of products. For most of agricultural enterprises a priority and a significant functional components of economic stability are internal factors. To evaluate the economic stability proposed classification of its components on functional grounds. Ensuring the economic viability involves their economic independence, which is made manifest above all in control of the effective use of their resources and possibilities of to the fullest use of the competitive advantages of the company. At the level of economic viability influence three subsystems stability — internal, external and "acquired". Each of them is a complex system that has its own parametric estimation. Only an integrated set of actions of all these factors ensure the integrity and unity of the economic aggregate and individual reproduction. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/327 |
ISSN: | ISSN 2306-6792 |
Appears in Collections: | Агросвіт |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.