Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3284
Назва: Добробут кролів та його оцінка
Інші назви: The problem of rabbit welfare and its evalution
Автори: Шевчик, Римма Святославівна
Shevchik, R. S.
Shevchik, Rimma
Shevchik, Rimma S.
Shevchyk, R. S.
Shevchik, R.
Дуда, Юлія Вікторівна
Duda, Yuliyav
Duda, Y. V.
Duda, J. V.
Duda, Julia
Duda, Y.
Duda, J.
Duda, Yulia
Duda, Yu.
Duda, Yulia V.
Duda, Julia Viktorovna
Duda, Yu. V.
Корейба, Людмила Володимирівна
Koreyba, Ludmila
Koreyba, L. V.
Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna
Koreyba, L.
Koreiba, L. V.
Coregba, L. V.
Самойлюк, Вячеслав Володимирович
Samoiluk, V. V.
Samoylyuk, Vyacheslav
Samoyuluk, V. V.
Samoylyuk, V.
Samoylyuk, V. V.
Samoylyuk, Wyacheslav
Samoylyuс, W. W.
Samoiliuk, V. V.
Ключові слова: хвороби кролів
rabbit diseases
добробут кролів
rabbit welfare
якість м’яса
quality of meat
кролі
rabbits
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Добробут кролів та його оцінка / Р. С. Шевчик, Ю. В. Дуда, Л. В. Корейба, В. В. Самойлюк // Тваринництво сьогодні : щоміс. наук.-практ. журн. – 2020. – № 7. – С. 70-72. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3284.
Короткий огляд (реферат): Ученими визнана пряма залежність якості м’яса тварин, і кролів зокрема, від добробуту в період вирощування, підготовки та проведення забою, тому пріоритетними вважаються методи, які не викликають болю й стресу у тварин під час утримання. Гуманне ставлення до кролів – моральна потреба сучасного суспільства й гарантія якості кролятини, яка забезпечується на державному рівні в багатьох країнах світу дотриманням процедур благополуччя тварин під час виробництва. В Україні сьогодні на законодавчому рівні питання дотримання та оцінки благополуччя кролів, яких вирощують на м’ясо, не вирішено. Зауважимо, що міжнародні неурядові організації, зацікавлені сторони та асоціації споживачів висловлюють серйозну стурбованість із приводу поганого добробуту, високого рівня стресу, смертності й захворюваності кролів, вирощених у Європі. Scientists have recognized the direct dependence of the quality of meat of animals, and rabbits in particular, on the well-being during breeding, preparation and slaughter, so the priority is given to methods that do not cause pain and stress of animals during keeping.
Опис: Шевчик Римма Святославівна https://orcid.org/0000-0001-7416-8656 Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779 Самойлюк Вячеслав Володимирович https://orcid.org/0000-0001-8400-8904
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3284
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
46.pdf1,58 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.