Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3325
Title: Economic aspects of extruded soybeans’ usage in livestock and poultry
Other Titles: Економічні аспекти використання екструдованої сої у тваринництві та птахівництві
Authors: Бербенець, Олена Вікторівна
Berbenets, Olena
Пугач, Андрій Миколайович
Pugach, Andriy
Лебеденко, Олеся Василівна
Lebedenko, Olesya
Keywords: соєвий шрот
soy meal
соєвий пиріг
soy cake
антиеліментарні фактори (ANF)
anti-nutritional factors (ANF)
якість переробки сої
quality of soybean processing
активність уреази
urease activity
TIU
TIU
ефективність
efficiency
Issue Date: 2020
Publisher: Сільськогосподарська академія Болгарії
Citation: Berbenets, O., Pugach, A. & Lebedenko, O. (2020). Economic aspects of extruded soybeans’ usage in livestock and poultry. Bulg. J. Agric. Sci., 26 (5), 1034–1040.-Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3325
Abstract: The market of products for soya processing which are used for feeding animals and poultry has been researched in this article. It was identified soy сake quality criteria. It was proved the need to check the products of soybean processing not only by urease activity but also by such important criteria as the existence and presence of trypsin inhibitors; PDI solubility in water and solubility in KOH. The complex of measures aimed at increasing the profitability of livestock production in Ukraine is justified: the European level standards for the quality of soybean processing must be adopted at the legislative level, to create the laboratories capable of carrying out all necessary studies, to enhance quality assurance.На цьому досліджено ринок продуктів для переробки сої, які використовуються для годівлі тварин та птиці статті. Було визначено критерії якості соєвого соку. Доведено необхідність перевірки продуктів переробки сої не тільки за активністю уреази, а також за такими важливими критеріями, як існування та наявність інгібіторів трипсину; Розчинність PDI у воді і розчинність у КОН. Комплекс заходів, спрямованих на підвищення рентабельності виробництва продукції тваринництва в Україні, становить виправдано: європейські стандарти якості переробки сої повинні бути прийняті на законодавчому рівні, щоб створити лабораторії, здатні проводити всі необхідні дослідження з метою підвищення якості.
URI: file:///C:/Users/User/Desktop/Economic%20aspects%20of%20extruded%20soybeans%20usage%20in%20livestock%20and%20poultry.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3325
ISSN: 1310-0351 - печатный ISSN 2534-983X - онлайн
Appears in Collections:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Economic aspects of extruded soybeans usage in livestock and poultry.pdf294,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.