Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3652
Title: Оцінка якості і безпечності морозива пломбір різних виробників в умовах навчальної лабораторії кафедри епізоотології та інфекційних хвороб тварин Дніпровського державного аграрно-економічного університету
Other Titles: Otsinka yakosti i bezpechnosti morozyva plombir riznykh vyrobnykiv v umovakh navchalnoi laboratorii kafedry epizootolohii ta infektsiinykh khvorob tvaryn Dniprovskoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetu
Authors: Василенко, А. В.
Vasylenko, A. V.
Keywords: кислотність
acidity
морозиво пломбір
ice cream
якість
high-quality
безпечність
safeness
органолептичне дослідження
organoleptic research
масова частка білку
protein mass
масова частка жиру
fat mass
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Василенко А. В. Оцінка якості і безпечності морозива пломбір різних виробників в умовах навчальної лабораторії кафедри епізоотології та інфекційних хвороб тварин Дніпровського державного аграрно-економічного університету : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Василенко А. В. ; наук. керівник Білан М. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. епізоотології та інфекційних хвороб тварин. – Дніпро, 2020. – 64 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3652.
Abstract: Морозиво – продукт з характерним складом і властивостями, які високо цінуються серед широкого кола споживачів. Особливості складу і технології морозива дозволяють розглядати його як перспективного носія і засоби доставки біологічно активних сполук і корисних мікроорганізмів. Метою нашої роботи було визначення якості й безпечності морозива пломбір різних виробників, що реалізується в торгівельних мережах міста Дніпра. Для дослідження застосовували методи: органолептичний (визначення загального вигляду, кольору, смаку, запаху, консистенції), лабораторні (мікроскопічний, бактеріологічний та фізико-хімічні), статистичні. Ice cream - a product with a characteristic composition and properties that is highly valued among a wide range of consumers. The peculiarities of ice cream composition and technology make it possible to consider it as a promising carrier and means of delivery of biologically active compounds and beneficial microorganisms. The purpose of our work was to determine the quality and safety of ice cream sundae of different manufacturers, which is sold in the trade networks of the Dniprо. The methods used were: organoleptic (determination of general appearance, color, taste, odor, consistency), laboratory (microscopic, bacteriological and physico-chemical), statistical.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3652
Appears in Collections:Кафедра інфекційних хвороб тварин. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Василенко А.В..pdf1,38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.