Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3657
Назва: | Удосконалення методики діагностики трихінельозу в свинині в умовах лабораторії кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Дніпровського державного аграрно-економічного університету |
Інші назви: | Udoskonalennia metodyky diahnostyky trykhinelozu v svynyni v umovakh laboratorii kafedry parazytolohii ta veterynarno-sanitarnoi ekspertyzy Dniprovskoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetu |
Автори: | Зажарська, Наталія Володимирівна Zazharska, Nataliia Volodymyrivna |
Ключові слова: | пепсин pepsin ветеринарно-санітарна експертиза veterinary and sanitary examination свинина pork безпечність safety якість продукції product quality трихінельоз trichinosis |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Зажарська Н. В. Удосконалення методики діагностики трихінельозу в свинині в умовах лабораторії кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Дніпровського державного аграрно-економічного університету : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Зажарська Наталія Володимирівна ; наук. керівник Зажарська Н. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2020. – 64 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3657. |
Короткий огляд (реферат): | Трихінельоз – один з найнебезпечніших зоонозів, відомих з шістдесятих років 18 століття, до сих пір залишається одним з поширених гельмінтозів, особливо в дикій природі. Ендемічні осередки трихінельозу спостерігаються і на території України. На м’ясопереробних підприємствах, в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи ринків України дослідження на трихінельоз проводяться методом перетравлення м’язової тканини у штучному шлунковому соці за допомогою набору реактивів ПрАТ «Реагент», виробництво м. Дніпро, ТУ У 24.4-13433137-055-2009. Метою досліджень було вивчення особливостей дослідження свинини на трихінельоз методом переварювання м’язів у штучному шлунковому соці. Trykhineloz – odyn z nainebezpechnishykh zoonoziv, vidomykh z shistdesiatykh rokiv 18 stolittia, do sykh pir zalyshaietsia odnym z poshyrenykh helmintoziv, osoblyvo v dykii pryrodi. Endemichni oseredky trykhinelozu sposterihaiutsia i na terytorii Ukrainy. Na miasopererobnykh pidpryiemstvakh, v laboratoriiakh veterynarno-sanitarnoi ekspertyzy rynkiv Ukrainy doslidzhennia na trykhineloz provodiatsia metodom peretravlennia miazovoi tkanyny u shtuchnomu shlunkovomu sotsi za dopomohoiu naboru reaktyviv PrAT «Reahent», vyrobnytstvo m. Dnipro, TU U 24.4-13433137-055-2009. Metoiu doslidzhen bulo vyvchennia osoblyvostei doslidzhennia svynyny na trykhineloz metodom perevariuvannia miaziv u shtuchnomu shlunkovomu sotsi. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3657 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Зажарська Н.В..pdf | 1,88 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.