Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3679
Title: Визначення мікробіологічної безпечності м’яса в умовах Запорізької регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Other Titles: Determination of microbiological meat safety in terms of Zaporizhzhia regional laboratory of the State service of Ukraine on food safety and consumer protection
Authors: Приходько, Катерина Сергіївна
Prykhodko, Kateryna Serhiivna
Keywords: поживне середовище
nutrient medium
м'ясо
meat
м'ясні продукти
meat products
мікробіологічна безпечність
microbiological safety
мікробіологічні показники
microbiological indicators
кМАФАнМ
kMAFANM
Salmonella
Salmonella
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Приходько К. С. Визначення мікробіологічної безпечності м’яса в умовах Запорізької регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Приходько Катерина Сергіївна ; наук. керівник Бібен І. А. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2020. – 70 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3679.
Abstract: В дипломній роботі розглянуто питання мікробіологічної безпечності м’яса. Робота виконана в умовах Запорізької регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Дипломна робота містить наступні завдання: проведення мікробіологічних досліджень м’яса, вивчення питання щодо мікробіологічної безпечності м’яса в Запорізькій області та проведення аналізу і висновків виконаної роботи. Аналіз результатів мікробіологічних досліджень зразків м'яса з свинини придбаного у роздрібній торгівлі показав, що при найменшому коливанні температурного режиму та недотриманні санітарно-гігієнічних вимог, показники мікробіологічного забруднення, такі як кМАФАнМ та БГКП можуть викликати занепокоєння щодо безпечності та якості м’яса. А також враховуючи статистичні дані по позитивним результатам мікробіологічних досліджень, можна сказати, що питання мікробіологічної безпечності м’яса в місті Запоріжжі та області є актуальним. The thesis covers the issue of microbiological meat safety. The work was performed in the Zaporizhia Regional State Laboratory of the State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection. The thesis contains such following assignments as: conducting microbiological research of meat, studying the issue of microbiological meat safety in Zaporizhzhia region, analysis and conclusions based on the results. An Analysis of the results of microbiological studies of chilled pork meat purchased at retail has shown that with the slightest fluctuations in temperature and non-compliance with sanitary and hygienic requirements, microbiological contamination indicators such as kMAFANM and Coliform bacteria can cause concerns about quality and meat safety. And taking in account the statistics on the positive results of microbiological research, it can be said that the issue of microbiological meat safety in the city and Zaporizhzhia region is relevant.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3679
Appears in Collections:Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Приходько К.С..pdf2,75 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.