Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3898
Title: Обґрунтування процесу виробництва кондитерських виробів шляхом переробки сировини насіння гарбуза
Other Titles: Obgruntuvannia protsesu vyrobnytstva kondyterskykh vyrobiv shliakhom pererobky syrovyny nasinnia harbuza
Authors: Варнавська, Ірина Анатоліївна
Varnavska, Iryna
Keywords: гарбузове борошно
harbuzove boroshno
борошняно-кондитерські вироби
boroshniano-kondyterski vyroby
печиво
pechyvo
пісочне тісто
pisochne tisto
органолептичні властивості
orhanoleptychni vlastyvosti
сушіння
sushinnia
розрахунок
rozrakhunok
дослідження
doslidzhennia
ефективність
efektyvnist
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Варнавська І. А. Обґрунтування процесу виробництва кондитерських виробів шляхом переробки сировини насіння гарбуза : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Варнавська Ірина Анатоліївна ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 139 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3898
Abstract: Метою роботи є розробка рецептур борошняних кондитерських виробів функціонального призначення на основі борошна з насіння гарбуза. Об’єкт дослідження – технологія борошняних кондитерських виробів із пісочного тіста з використанням гарбузового борошна. Предмет дослідження – гарбузове борошно, писочне тісто, вироби з пісочного тіста з використанням гарбузового борошна. Гарбузове борошно відрізняється таким багатим вітамінно-мінеральним складом, який рідко зустрічається в інших продуктах. Це безцінне джерело омега-6 і омега-3 жирних кислот, включаючи альфа-ліноленову кислоту. Крім вітамінів групи В, А, С, PP, К, порошок з насіння гарбуза містить безліч мікроелементів: Всього 100 г подрібненого насіння містить добову дозу поліненасичених жирів, вітаміну К і РР, а також мінералів: заліза, міді, марганцю. Metoiu roboty ye rozrobka retseptur boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia na osnovi boroshna z nasinnia harbuza. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv iz pisochnoho tista z vykorystanniam harbuzovoho boroshna. Predmet doslidzhennia – harbuzove boroshno, pysochne tisto, vyroby z pisochnoho tista z vykorystanniam harbuzovoho boroshna. Harbuzove boroshno vidrizniaietsia takym bahatym vitaminno-mineralnym skladom, yakyi ridko zustrichaietsia v inshykh produktakh. Tse beztsinne dzherelo omeha-6 i omeha-3 zhyrnykh kyslot, vkliuchaiuchy alfa-linolenovu kyslotu. Krim vitaminiv hrupy V, A, S, PP, K, poroshok z nasinnia harbuza mistyt bezlich mikroelementiv: Vsoho 100 h podribnenoho nasinnia mistyt dobovu dozu polinenasychenykh zhyriv, vitaminu K i RR, a takozh mineraliv: zaliza, midi, marhantsiu.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3898
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Варнавська І.А..pdf2,12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.