Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3900
Title: | Контролювання ваточника сірійського у посівах пшениці озимої та буряка цукрового в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Лада» Криничанського району Дніпропетровської області |
Other Titles: | Efektyvnistʹ kontrolyuvannya zaburʺyanenosti posiviv kukurudzy v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Olimp ahro» Verkhnʹodniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti |
Authors: | Мандрук, Івана Олексійович Mandruk, Ivan |
Keywords: | ваточник сирійський Syrian cotton wool пшениця озима winter wheat буряк цукровий sugar beet продуктивність productivity водяна пара water vapor |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Мандрук І.О. Контролювання ваточника сірійського у посівах пшениці озимої та буряка цукрового в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Лада» Криничанського району Дніпропетровської області : магістер.дипломна робота:201,Агрономія/ Мандрук Іван Олександрович; наук. керівник. Рудаков Ю.М.; Дніпровський держ. аграрно-економічний ун-т, Агрономічний ф-т, Каф.загального землеробства та ґрунтознавства .-Дніпро,2020.-62 с. -Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3900 |
Abstract: | Визначено, що присутність рослин ваточника сирійського на посівах істотно знижувала якість одержаного врожаю. У посівах буряків цукрових зниження рівня цукристості коренеплодів досягало 2,5 %. Зниження вмісту білка в зерні пшениці озимої становила 3,9 %, вмісту клейковини 12,5 %. Використання термічного способу контролювання бур’яну в період від фази сім’ядоль до 4-х листків, з температурою нагрівання до 95̊С, приводило до рівня загибелі ‒ 96,3 %. Vyznacheno, shcho prysutnistʹ roslyn vatochnyka syriysʹkoho na posivakh istotno znyzhuvala yakistʹ oderzhanoho vrozhayu. U posivakh buryakiv tsukrovykh znyzhennya rivnya tsukrystosti koreneplodiv dosyahalo 2,5 %. Znyzhennya vmistu bilka v zerni pshenytsi ozymoyi stanovyla 3,9 %, vmistu kleykovyny 12,5 %. Vykorystannya termichnoho sposobu kontrolyuvannya burʺyanu v period vid fazy simʺyadolʹ do 4-kh lystkiv, z temperaturoyu nahrivannya do 95̊S, pryvodylo do rivnya zahybeli ‒ 96,3 %. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3900 |
Appears in Collections: | Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Мандрук І.О..pdf | 732,92 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.