Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3962
Title: Обґрунтування процесу обробки бобів сої інфрачервоним випромінюванням
Other Titles: Obgruntuvannia protsesu obrobky bobiv soi infrachervonym vyprominiuvanniam
Authors: Дорошенко, Євгеній Васильович
Doroshenko, Yevhenii
Keywords: соя
soia
вологість
volohist
температура
temperatura
тривалість
tryvalist
дослідження
doslidzhennia
темперування
temperuvannia
іч-обробка
ich-obrobka
зволоження
zvolozhenniа
харчова цінність
kharchova tsinnist
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Дорошенко Є. В. Обґрунтування процесу обробки бобів сої інфрачервоним випромінюванням : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Дорошенко Євгеній Васильович ; наук. керівник Куянов Ю. Ю. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 125 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3962
Abstract: Метою роботи є розробка нового способу обробки соєвих бобів на основі інфрачервоного енергопідводу, що дозволяє отримувати продукти для харчової і комбікормової промисловості з високими фізико-хімічними і функціонально-технологічними властивостями. Відповідно до поставленої мети були визначені наступні конкретні завдання: - дослідити кінетику нагрівання соєвих бобів при ІЧ-обробці, встановити поверхневу температуру нагрівання соєвих бобів і середньозважену; - обґрунтувати тривалість ІЧ-обробки соєвих бобів; - підібрати оптимальні режими технологічних операцій нанесення поверхневої води перед ІЧ-обробкою і послідуюче темперування; - вивчити вплив режимів термообробки на утримання інгібіторів трипсину, білковий комплекс, ліпідний комплекс соєвих бобів, а також їх мікробіологічну забрудненість; - розробити апаратурно-технологічну схему отримання продуктів з соєвих бобів, які пройшли стадію термообробки та провести практичне впровадження отриманих результатів; - дослідити стан охорони праці в ТОВ «Дніпросоя»; - провести розрахунок кошторису витрат на проведення досліджень. Об’єкт дослідження  технологічний процес обробки бобів сої установкою ІЧ-опромінення. Предмет дослідження  взаємозв’язок технологічних показників процесу обробки бобів сої ІЧ-променями з якісними показниками кінцевого продукту. Metoiu roboty ye rozrobka novoho sposobu obrobky soievykh bobiv na osnovi infrachervonoho enerhopidvodu, shcho dozvoliaie otrymuvaty produkty dlia kharchovoi i kombikormovoi promyslovosti z vysokymy fizyko-khimichnymy i funktsionalno-tekhnolohichnymy vlastyvostiamy. Vidpovidno do postavlenoi mety buly vyznacheni nastupni konkretni zavdannia: - doslidyty kinetyku nahrivannia soievykh bobiv pry ICh-obrobtsi, vstanovyty poverkhnevu temperaturu nahrivannia soievykh bobiv i serednozvazhenu; - obgruntuvaty tryvalist ICh-obrobky soievykh bobiv; - pidibraty optymalni rezhymy tekhnolohichnykh operatsii nanesennia poverkhnevoi vody pered ICh-obrobkoiu i posliduiuche temperuvannia; - vyvchyty vplyv rezhymiv termoobrobky na utrymannia inhibitoriv trypsynu, bilkovyi kompleks, lipidnyi kompleks soievykh bobiv, a takozh yikh mikrobiolohichnu zabrudnenist; - rozrobyty aparaturno-tekhnolohichnu skhemu otrymannia produktiv z soievykh bobiv, yaki proishly stadiiu termoobrobky ta provesty praktychne vprovadzhennia otrymanykh rezultativ; - doslidyty stan okhorony pratsi v TOV «Dniprosoia»; - provesty rozrakhunok koshtorysu vytrat na provedennia doslidzhen. Obiekt doslidzhennia  tekhnolohichnyi protses obrobky bobiv soi ustanovkoiu ICh-oprominennia. Predmet doslidzhennia  vzaiemozviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv protsesu obrobky bobiv soi ICh-promeniamy z yakisnymy pokaznykamy kintsevoho produktu.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3962
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дорошенко Є.В..pdf3,34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.