Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4011
Title: | Обґрунтування енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів |
Other Titles: | Obgruntuvannia enerhozberihaiuchoi tekhnolohii vyrobnytstva kompleksnykh premiksiv |
Authors: | Курочка, Ірина Вікторівна Kurochka, Iryna |
Keywords: | премікс premiks змішування zmishuvannia температура temperatura тривалість tryvalіst вологість volohist наповнювач napovniuvach мікрокомпоненти mikrokomponenty технологія tekhnolohiia ефективність efektyvnist |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Курочка І. В. Обґрунтування енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Курочка Ірина Вікторівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 104 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4011 |
Abstract: | Важливим етапом виробництва преміксів є технологічний процес змішування, наслідком низької ефективності якого є суттєва різниця фізичних властивостей компонентів. Найчастіше у якості наповнювача преміксів використовують висівки пшеничні з об’ємною масою до 350 кг/ м3 та вмістом вологи біля 14 %. Технологія підготовки наповнювача передбачає його сушіння до вмісту вологи 7 – 10 %, що характеризується низькою ефективністю та високою енергоємністю. Крім того, за останні десятиріччя запроваджено нові технології виробництва кормових препаратів БАР, основою яких стало використання кремнійорганічних носіїв, що призвело до зростання об’ємної маси і погіршення умов змішування. Тому пошук технологічних рішень покращення умов змішування та розподілу мікрокомпонентів у складі преміксів є актуальним, а необхідність зниження питомих витрат енергії на їх виробництво відповідає вимогам часу. Vazhlyvym etapom vyrobnytstva premiksiv ye tekhnolohichnyi protses zmishuvannia, naslidkom nyzkoi efektyvnosti yakoho ye suttieva riznytsia fizychnykh vlastyvostei komponentiv. Naichastishe u yakosti napovniuvacha premiksiv vykorystovuiut vysivky pshenychni z obiemnoiu masoiu do 350 kh/ m3 ta vmistom volohy bilia 14 %. Tekhnolohiia pidhotovky napovniuvacha peredbachaie yoho sushinnia do vmistu volohy 7 – 10 %, shcho kharakteryzuietsia nyzkoiu efektyvnistiu ta vysokoiu enerhoiemnistiu. Krim toho, za ostanni desiatyrichchia zaprovadzheno novi tekhnolohii vyrobnytstva kormovykh preparativ BAR, osnovoiu yakykh stalo vykorystannia kremniiorhanichnykh nosiiv, shcho pryzvelo do zrostannia obiemnoi masy i pohirshennia umov zmishuvannia. Tomu poshuk tekhnolohichnykh rishen pokrashchennia umov zmishuvannia ta rozpodilu mikrokomponentiv u skladi premiksiv ye aktualnym, a neobkhidnist znyzhennia pytomykh vytrat enerhii na yikh vyrobnytstvo vidpovidaie vymoham chasu. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4011 |
Appears in Collections: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Курочка І.В..pdf | 2,08 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.