Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4128
Title: | Удосконалення технологій годівлі курчат-бройлерів кормовими пробіотиками в ТОВ «Птахокомплекс Дніпровський» Нікопольського району, Дніпропетровської області |
Other Titles: | Udoskonalennia tekhnolohii hodivli kurchat-broileriv kormovymy probiotykamy v TOV «Ptakhokompleks Dniprovskyi» Nikopolskoho raionu, Dnipropetrovskoi oblasti |
Authors: | Леонова, Ю. О. Leonova, Yu. O. |
Keywords: | «Біосевен» «Bioseven» виробництво м’яса бройлерів vyrobnytstvo miasa broileriv утримання птиці utrymannia ptytsi технології годівлі tekhnolohii hodivli пробіотики у годівлі птиці probiotyky u hodivli ptytsi |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Леонова Ю. О. Удосконалення технологій годівлі курчат-бройлерів кормовими пробіотиками в ТОВ «Птахокомплекс Дніпровський» Нікопольського району, Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Леонова Ю. О. ; наук. керівник Мусіч О. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2021. – 79 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4128. |
Abstract: | Технологія виробництва м'яса бройлерів заснована на спеціалізованому вирощуванні молодняку, що відрізняється високою швидкістю росту і життєздатністю, гарним розвитком мускулатури, особливо грудних і ножних м'язів, і ефективним використанням корму. Сьогодні біля 61 % за межами ЄС або 70 % в ЄС компаній надають перевагу саме пробіотикам. У відповідності до постанови ЄС № 1831/2003, пробіотики входять до класу „зоотехнічних добавок” в якості стабілізаторів флори травної системи. В останні роки з’явилася велика кількість пробіотиків, які застосовують з метою нормалізації мікрофлори кишечника і посилення імунних функцій. Питання пошуку нових ефективних шляхів корекції мікрофлори травного тракту є одним з важливих у сучасній ветеринарній медицині. Тому застосування пробіотиків для профілактики й лікування сільськогосподарських тварин та птиці є актуальним питанням сьогоденням. Метою роботи було вивчення впливу пробіотичного препарату «Біосевен» на продуктивність та гематологічні показники курчат-бройлерів.Tekhnolohiia vyrobnytstva miasa broileriv zasnovana na spetsializovanomu vyroshchuvanni molodniaku, shcho vidrizniaietsia vysokoiu shvydkistiu rostu i zhyttiezdatnistiu, harnym rozvytkom muskulatury, osoblyvo hrudnykh i nozhnykh miaziv, i efektyvnym vykorystanniam kormu. Sohodni bilia 61 % za mezhamy YeS abo 70 % v YeS kompanii nadaiut perevahu same probiotykam. U vidpovidnosti do postanovy YeS № 1831/2003, probiotyky vkhodiat do klasu „zootekhnichnykh dobavok” v yakosti stabilizatoriv flory travnoi systemy. V ostanni roky ziavylasia velyka kilkist probiotykiv, yaki zastosovuiut z metoiu normalizatsii mikroflory kyshechnyka i posylennia imunnykh funktsii. Pytannia poshuku novykh efektyvnykh shliakhiv korektsii mikroflory travnoho traktu ye odnym z vazhlyvykh u suchasnii veterynarnii medytsyni. Tomu zastosuvannia probiotykiv dlia profilaktyky y likuvannia silskohospodarskykh tvaryn ta ptytsi ye aktualnym pytanniam sohodenniam. Metoiu roboty bulo vyvchennia vplyvu probiotychnoho preparatu «Bioseven» na produktyvnist ta hematolohichni pokaznyky kurchat-broileriv. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4128 |
Appears in Collections: | Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Леонова Ю.О..pdf | 1,92 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.