Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4134
Title: Оптимізація технології виробництва продукції свинарства в умовах приватної агрофірми «Україна» Великобагачанського району Полтавської області
Other Titles: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii svynarstva v umovakh pryvatnoi ahrofirmy «Ukraina» Velykobahachanskoho raionu Poltavskoi oblasti
Authors: Петулько, Павло Володимирович
Petulko, Pavlo Volodymyrovych
Keywords: ефективність виробництва свинини
efektyvnist vyrobnytstva svynyny
оптимізація технології виробництва
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva
виробництво продукції свинарства
vyrobnytstvo produktsii svynarstva
годівля свиней
hodivlia svynei
утримання свиней
utrymannia svynei
Issue Date: 2021
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Петулько П. В. Оптимізація технології виробництва продукції свинарства в умовах приватної агрофірми «Україна» Великобагачанського району Полтавської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Петулько Павло Володимирович ; наук. керівник Пришедько В. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2021. – 77 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4134.
Abstract: На сьогоднішній день однією з найважливіших задач агропромислового комплексу України є збільшення виробництва м’яса, для вирішення якої галузі свинарства належить особлива роль. Свинарство завжди було економічно вигідною та високоприбуткової галуззю. Це значною мірою визначено важливими біологічними особливостями свиней, якими вони вигідно відрізняються від інших видів сільськогосподарських тварин. Всі сучасні технології засновані на максимальному використанні біологічних особливостей тварин з метою досягнення максимального економічного результату і збільшення виробництва м'яса. Найважливіші особливості – багатоплідність, хороші материнські якості свиноматок, порівняно короткий термін супоросності, низькі витрати кормів на 1 кг приросту ваги, широкі адаптаційні можливості тварин та ін. У зв’язку з цим свинина займає провідне місце в м’яснму балансі як України, так і світу. Метою роботи було проаналізувати селекційно-технологічну систему виробництва свинини в умовах ПАФ «Україна» Полтавської області та розробити методи її удосконалення. Na sohodnishnii den odniieiu z naivazhlyvishykh zadach ahropromyslovoho kompleksu Ukrainy ye zbilshennia vyrobnytstva miasa, dlia vyrishennia yakoi haluzi svynarstva nalezhyt osoblyva rol. Svynarstvo zavzhdy bulo ekonomichno vyhidnoiu ta vysokoprybutkovoi haluzziu. Tse znachnoiu miroiu vyznacheno vazhlyvymy biolohichnymy osoblyvostiamy svynei, yakymy vony vyhidno vidrizniaiutsia vid inshykh vydiv silskohospodarskykh tvaryn. Vsi suchasni tekhnolohii zasnovani na maksymalnomu vykorystanni biolohichnykh osoblyvostei tvaryn z metoiu dosiahnennia maksymalnoho ekonomichnoho rezultatu i zbilshennia vyrobnytstva miasa. Naivazhlyvishi osoblyvosti – bahatoplidnist, khoroshi materynski yakosti svynomatok, porivniano korotkyi termin suporosnosti, nyzki vytraty kormiv na 1 kh pryrostu vahy, shyroki adaptatsiini mozhlyvosti tvaryn ta in. U zviazku z tsym svynyna zaimaie providne mistse v miasnmu balansi yak Ukrainy, tak i svitu. Metoiu roboty bulo proanalizuvaty selektsiino-tekhnolohichnu systemu vyrobnytstva svynyny v umovakh PAF «Ukraina» Poltavskoi oblasti ta rozrobyty metody yii udoskonalennia.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4134
Appears in Collections:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Петулько П.В..pdf1,14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.