Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4181
Title: Оптимізація технології виробництва свинини у сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дружба-Казначеївка» Новомосковського району Дніпропетровської області
Other Titles: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny u silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Druzhba-Kaznacheivka» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Гніда, Олександра Юріївна
Hnida, Oleksandra Yuriivna
Keywords: оптимізація технології виробництва свинини
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny
свинарство
svynarstvo
виробництво свинини
vyrobnytstvo svynyny
утримання свиней
utrymannia svynei
продуктивний потенціал свиноматок
produktyvnyi potentsial svynomatok
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Гніда О. Ю. Оптимізація технології виробництва свинини у сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дружба-Казначеївка» Новомосковського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Гніда Олександра Юріївна ; наук. керівник Литвищенко Л. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 84 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4181.
Abstract: Свинарські підприємства України на даний час знаходяться у важкому фінансово-економічному стані, який зумовлений недосконалістю цінової політики і зв’язків у ланцюгу: держава – виробник – переробник – споживач. Стримуючим фактором вирощування свиней є висока собівартість продукції через використання ресурсовитратних технологій, дефіцит оборотних коштів, погіршення якості кормів і різке підвищення їхньої вартості, а також реалізація виробниками своєї продукції за дуже низькими цінами через посередників, велика конкуренція з боку іноземних виробників свинини та слабка дотаційна підтримка держави. Тому проблема відродження свинарства на основі нових ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, особливо в умовах переходу нашої країни до ринкової економіки і необхідності забезпечення населення високоякісною екологічно чистою вітчизняною тваринницькою продукцією, зокрема свининою, є одним з пріорітетних завдань агропромислового комплексу України, а питання оптимізації існуючих технології виробництва є достатньо актуальними. Метою роботи є вивчення сучасного стану промислового виробництва свинини, на підставі використання свиней зарубіжної селекції, а також аналіз технології виробництва свинини в умовах конкретного підприємства, з подальшою оптимізацією технології виробництва свинини. Svynarski pidpryiemstva Ukrainy na danyi chas znakhodiatsia u vazhkomu finansovo-ekonomichnomu stani, yakyi zumovlenyi nedoskonalistiu tsinovoi polityky i zviazkiv u lantsiuhu: derzhava – vyrobnyk – pererobnyk – spozhyvach. Strymuiuchym faktorom vyroshchuvannia svynei ye vysoka sobivartist produktsii cherez vykorystannia resursovytratnykh tekhnolohii, defitsyt oborotnykh koshtiv, pohirshennia yakosti kormiv i rizke pidvyshchennia yikhnoi vartosti, a takozh realizatsiia vyrobnykamy svoiei produktsii za duzhe nyzkymy tsinamy cherez poserednykiv, velyka konkurentsiia z boku inozemnykh vyrobnykiv svynyny ta slabka dotatsiina pidtrymka derzhavy. Tomu problema vidrodzhennia svynarstva na osnovi novykh resursozberihaiuchykh konkurentospromozhnykh tekhnolohii, osoblyvo v umovakh perekhodu nashoi krainy do rynkovoi ekonomiky i neobkhidnosti zabezpechennia naselennia vysokoiakisnoiu ekolohichno chystoiu vitchyznianoiu tvarynnytskoiu produktsiieiu, zokrema svynynoiu, ye odnym z prioritetnykh zavdan ahropromyslovoho kompleksu Ukrainy, a pytannia optymizatsii isnuiuchykh tekhnolohii vyrobnytstva ye dostatno aktualnymy. Metoiu roboty ye vyvchennia suchasnoho stanu promyslovoho vyrobnytstva svynyny, na pidstavi vykorystannia svynei zarubizhnoi selektsii, a takozh analiz tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v umovakh konkretnoho pidpryiemstva, z podalshoiu optymizatsiieiu tekhnolohii vyrobnytstva svynyny.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4181
Appears in Collections:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гніда О.Ю..pdf1,21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.