Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4185
Title: Оптимізація технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» Павлоградського району Дніпропетровської області
Other Titles: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v fermerskomu hospodarstvi «Maksymum-2007» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Клочко, Владислав Олександрович
Klochko, Vladyslav Oleksandrovych
Keywords: бактеріальний препарат Пробіол
bakterialnyi preparat Probiol
свинарство
svynarstvo
оптимізація технології виробництва свинини
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny
утримання свиней
utrymannia svynei
особливості росту та розвитку свиней
osoblyvosti rostu ta rozvytku svynei
забійні якості свиней
zabiini yakosti svynei
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Клочко В. О. Оптимізація технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» Павлоградського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Клочко Владислав Олександрович ; наук. керівник Лесновська О. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 76 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4185.
Abstract: В даний час в усьому світі зусилля дослідників та фахівців галузі свинарства спрямовані на пошук методів найбільш ефективного використання кормів, які б за вартістю займали дві третини витрат при виробництві свинини. Багато господарств різних форм власності ведуть добір свиней на краще використання ними поживних речовин раціонів. Це дозволяє знизити ембріональну і постембріональну смертність поросят, прояв стресів, а також проводити профілактику шлунково-кишкових захворювань. У зв’язку з цим, сьогодні особливої уваги при підвищенні продуктивних якостей поросят і, водночас, профілактики шлунково-кишкових захворювань, широкого застосування набувають пробіотичні кормові добавки, антибактеріальні і антифунгіальні властивості яких обумовлені високим антагоністичним проявом до широкого спектру патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів. Виходячи з вище зазначено та зважаючи на значимість зазначеної проблеми в інтенсифікації галузі, нами було проведено дослідження по встановленню впливу бактеріального препарату Пробіол на ріст і розвиток, а також відгодівельні та забійні якості поросят різних генотипів. Метою роботи було виявлення шляхів оптимізації технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» за рахунок введення в раціони годівлі поросят різних генотипів бактеріального препарату Пробіол. V danyi chas v usomu sviti zusyllia doslidnykiv ta fakhivtsiv haluzi svynarstva spriamovani na poshuk metodiv naibilsh efektyvnoho vykorystannia kormiv, yaki b za vartistiu zaimaly dvi tretyny vytrat pry vyrobnytstvi svynyny. Bahato hospodarstv riznykh form vlasnosti vedut dobir svynei na krashche vykorystannia nymy pozhyvnykh rechovyn ratsioniv. Tse dozvoliaie znyzyty embrionalnu i postembrionalnu smertnist porosiat, proiav stresiv, a takozh provodyty profilaktyku shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvan. U zviazku z tsym, sohodni osoblyvoi uvahy pry pidvyshchenni produktyvnykh yakostei porosiat i, vodnochas, profilaktyky shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvan, shyrokoho zastosuvannia nabuvaiut probiotychni kormovi dobavky, antybakterialni i antyfunhialni vlastyvosti yakykh obumovleni vysokym antahonistychnym proiavom do shyrokoho spektru patohennykh i umovno patohennykh mikroorhanizmiv. Vykhodiachy z vyshche zaznacheno ta zvazhaiuchy na znachymist zaznachenoi problemy v intensyfikatsii haluzi, namy bulo provedeno doslidzhennia po vstanovlenniu vplyvu bakterialnoho preparatu Probiol na rist i rozvytok, a takozh vidhodivelni ta zabiini yakosti porosiat riznykh henotypiv. Metoiu roboty bulo vyiavlennia shliakhiv optymizatsii tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v fermerskomu hospodarstvi «Maksymum-2007» za rakhunok vvedennia v ratsiony hodivli porosiat riznykh henotypiv bakterialnoho preparatu Probiol.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4185
Appears in Collections:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Клочко В.О..pdf1,45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.