Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4188
Назва: | Оптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu „Dzerzhynivske” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Косенко, Артем Володимирович Kosenko, Artem Volodymyrovych |
Ключові слова: | пастеризоване молоко pasteryzovane moloko оптимізація технології виробництва молока optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka якість молока yakist moloka лінії переробки молока linii pererobky moloka |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Косенко А. В. Оптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Косенко Артем Володимирович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 89 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4188. |
Короткий огляд (реферат): | Метою дипломної роботи було встановлення особливостей технології виробництва молока, його якості в СТОВ „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області та її удосконалення, шляхом розробки технологічної лінії переробки молока з виготовленням пастеризованого. В сільскогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дзержинівське» розводять велику рогату худобу голштинської та червоної степової породи в кількості 180 голів, в т.ч. 95 корів. Середній надій корів по стаду складає 4569,4 та 5445,8 кг, з вмістом жиру та білку відповідно – 3,6 та 3,7 %. Дослідження збірного молока корів дійного стада господарства показали, що вміст сухої речовини в літній період у порівнянні із зимовим знижується на 0,21%, що обумовлено зменшенням концентрації жиру і лактози. Найбільшу жирномолочність корови дійного стада проявили в зимовий період утримання, при цьому відмінності в порівнянні з літнім молоком склали 0,09%. Кількість білка була в незначній мірі вищою в літній період. Лактози в молоці було більше взимку – на 0,2%. Metoiu dyplomnoi roboty bulo vstanovlennia osoblyvostei tekhnolohii vyrobnytstva moloka, yoho yakosti v STOV „Dzerzhynivske” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti ta yii udoskonalennia, shliakhom rozrobky tekhnolohichnoi linii pererobky moloka z vyhotovlenniam pasteryzovanoho. V silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dzerzhynivske» rozvodiat velyku rohatu khudobu holshtynskoi ta chervonoi stepovoi porody v kilkosti 180 holiv, v t.ch. 95 koriv. Serednii nadii koriv po stadu skladaie 4569,4 ta 5445,8 kh, z vmistom zhyru ta bilku vidpovidno – 3,6 ta 3,7 %. Doslidzhennia zbirnoho moloka koriv diinoho stada hospodarstva pokazaly, shcho vmist sukhoi rechovyny v litnii period u porivnianni iz zymovym znyzhuietsia na 0,21%, shcho obumovleno zmenshenniam kontsentratsii zhyru i laktozy. Naibilshu zhyrnomolochnist korovy diinoho stada proiavyly v zymovyi period utrymannia, pry tsomu vidminnosti v porivnianni z litnim molokom sklaly 0,09%. Kilkist bilka bula v neznachnii miri vyshchoiu v litnii period. Laktozy v molotsi bulo bilshe vzymku – na 0,2%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4188 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Косенко А.В..pdf | 845,82 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.