Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4200
Title: Обґрунтування процесу виробництва яблучних чіпсів з перемеленої яблучної сировини
Other Titles: Obgruntuvannia protsesu vyrobnytstva yabluchnykh chipsiv z peremelenoi yabluchnoi syrovyny
Authors: Швець, Сергій Сергійович
Shvets, Serhii
Keywords: плоди яблук
plody yabluk
перемелена яблучна сировина
peremelena yabluchna syrovyna
яблучні чіпси
yabluchni chipsy
сушіння
sushinnia
надвисокочастона обробка
nadvysokochastona obrobka
комбіноване НВЧ-конвективне сушіння
kombinovane NVCh-konvektyvne sushinnia
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Швець С. С. Обґрунтування процесу виробництва яблучних чіпсів з перемеленої яблучної сировини : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Швець Сергій Сергійович ; наук. керівник Куянов Ю. Ю. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 121 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4200
Abstract: В роботі досліджено процес комбінованого НВЧ-конвективного сушіння перемеленої яблучної сировини для отримання яблучних чіпсів. Визначено оптимальні параметри процесу комбінованого сушіння такої сировини. Досліджено вплив гідротермічної обробки яблук на активність пероксидази та вміст вітаміну С. Визначено оптимальні параметри гідротермічної обробки яблук перед сушінням в яблучні чіпси. Проведено порівняльний аналіз яблучних чіпсів з нарізаної і перемеленої яблучної сировини. Встановлені переваги використання перемеленої яблучної сировини для виробництва яблучних чіпсів. Проведено дослідження зміни вологості яблучних чіпсів при зберіганні. Запропоновано спосіб та режими зберігання, при якому яблучні чіпси зберігаються з вихідною вологістю протягом 45 діб. V roboti doslidzheno protses kombinovanoho NVCh-konvektyvnoho sushinnia peremelenoi yabluchnoi syrovyny dlia otrymannia yabluchnykh chipsiv. Vyznacheno optymalni parametry protsesu kombinovanoho sushinnia takoi syrovyny. Doslidzheno vplyv hidrotermichnoi obrobky yabluk na aktyvnist peroksydazy ta vmist vitaminu S. Vyznacheno optymalni parametry hidrotermichnoi obrobky yabluk pered sushinniam v yabluchni chipsy. Provedeno porivnialnyi analiz yabluchnykh chipsiv z narizanoi i peremelenoi yabluchnoi syrovyny. Vstanovleni perevahy vykorystannia peremelenoi yabluchnoi syrovyny dlia vyrobnytstva yabluchnykh chipsiv. Provedeno doslidzhennia zminy volohosti yabluchnykh chipsiv pry zberihanni. Zaproponovano sposib ta rezhymy zberihannia, pry yakomu yabluchni chipsy zberihaiutsia z vykhidnoiu volohistiu protiahom 45 dib.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4200
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Швець С.С..pdf5,21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.