Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4213
Назва: Оптимізація технології виробництва молока в товаристві з обмеженою відповідальністю «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Haidamatske» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Підгорна, Анастасія Андріївна
Pidhorna, Anastasiia Andriivna
Ключові слова: якість молока
yakist moloka
оптимізація технології виробництва молока
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka
раціони корів
ratsiony koriv
біологічно активна добавка «Бацитокс 2»
biolohichno aktyvna dobavka «Batsytoks 2»
молочна продуктивність
molochna produktyvnist
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Підгорна А. А. Оптимізація технології виробництва молока в товаристві з обмеженою відповідальністю «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Підгорна Анастасія Андріївна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 85 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4213.
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи було обґрунтування використання добавки біологічно активної «Бацитокс 2» в раціонах корів у період роздоювання в ТОВ «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області. Досліджували ефективність використання добавки біологічно активної «Бацитокс 2» в раціонах корів у період роздоювання, яка являє собою натуральний комплекс живих бактерій, ферментний комплекс целлюлаз, ксиланаз і b-глюканаз з пребіотиками і фітодобавками. При оцінці молочної продуктивності піддослідних тварин за 305 днів лактації встановлено, що надій дослідних первісток був вищим у порівнянні з контрольними на 271,6 кг (5,49%). Перевага корів дослідної групи над контролем за середньодобовим надоєм досягла значення 0,89 кг (5,48 %). Первістки дослідної групи мали перевагу над аналогами контрольної за вмістом жиру в літній сезон – на 0,06%; в зимовий – на 0,16%. У зразках молока масова частка білка перебувала в літньому молоці в межах 3,04-3,10%, в зимовому – 3,20-3,25%. Корови-первістки дослідних груп мали перевагу над контрольними однолітками, як за коефіцієнтом біологічної ефективності, так і за коефіцієнтом біологічної повноцінності. Так, величина першого показника у корів дослідної групи була вищою, ніж у тварин контрольної на 8,8%. Metoiu dyplomnoi roboty bulo obgruntuvannia vykorystannia dobavky biolohichno aktyvnoi «Batsytoks 2» v ratsionakh koriv u period rozdoiuvannia v TOV «Haidamatske» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Doslidzhuvaly efektyvnist vykorystannia dobavky biolohichno aktyvnoi «Batsytoks 2» v ratsionakh koriv u period rozdoiuvannia, yaka yavliaie soboiu naturalnyi kompleks zhyvykh bakterii, fermentnyi kompleks tselliulaz, ksylanaz i b-hliukanaz z prebiotykamy i fitodobavkamy. Pry otsintsi molochnoi produktyvnosti piddoslidnykh tvaryn za 305 dniv laktatsii vstanovleno, shcho nadii doslidnykh pervistok buv vyshchym u porivnianni z kontrolnymy na 271,6 kh (5,49%). Perevaha koriv doslidnoi hrupy nad kontrolem za serednodobovym nadoiem dosiahla znachennia 0,89 kh (5,48 %). Pervistky doslidnoi hrupy maly perevahu nad analohamy kontrolnoi za vmistom zhyru v litnii sezon – na 0,06%; v zymovyi – na 0,16%. U zrazkakh moloka masova chastka bilka perebuvala v litnomu molotsi v mezhakh 3,04-3,10%, v zymovomu – 3,20-3,25%. Korovy-pervistky doslidnykh hrup maly perevahu nad kontrolnymy odnolitkamy, yak za koefitsiientom biolohichnoi efektyvnosti, tak i za koefitsiientom biolohichnoi povnotsinnosti. Tak, velychyna pershoho pokaznyka u koriv doslidnoi hrupy bula vyshchoiu, nizh u tvaryn kontrolnoi na 8,8%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4213
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Підгорна А.А..pdf699,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.