Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4213
Назва: | Оптимізація технології виробництва молока в товаристві з обмеженою відповідальністю «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Haidamatske» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Підгорна, Анастасія Андріївна Pidhorna, Anastasiia Andriivna |
Ключові слова: | якість молока yakist moloka оптимізація технології виробництва молока optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka раціони корів ratsiony koriv біологічно активна добавка «Бацитокс 2» biolohichno aktyvna dobavka «Batsytoks 2» молочна продуктивність molochna produktyvnist |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Підгорна А. А. Оптимізація технології виробництва молока в товаристві з обмеженою відповідальністю «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Підгорна Анастасія Андріївна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 85 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4213. |
Короткий огляд (реферат): | Метою дипломної роботи було обґрунтування використання добавки біологічно активної «Бацитокс 2» в раціонах корів у період роздоювання в ТОВ «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області. Досліджували ефективність використання добавки біологічно активної «Бацитокс 2» в раціонах корів у період роздоювання, яка являє собою натуральний комплекс живих бактерій, ферментний комплекс целлюлаз, ксиланаз і b-глюканаз з пребіотиками і фітодобавками. При оцінці молочної продуктивності піддослідних тварин за 305 днів лактації встановлено, що надій дослідних первісток був вищим у порівнянні з контрольними на 271,6 кг (5,49%). Перевага корів дослідної групи над контролем за середньодобовим надоєм досягла значення 0,89 кг (5,48 %). Первістки дослідної групи мали перевагу над аналогами контрольної за вмістом жиру в літній сезон – на 0,06%; в зимовий – на 0,16%. У зразках молока масова частка білка перебувала в літньому молоці в межах 3,04-3,10%, в зимовому – 3,20-3,25%. Корови-первістки дослідних груп мали перевагу над контрольними однолітками, як за коефіцієнтом біологічної ефективності, так і за коефіцієнтом біологічної повноцінності. Так, величина першого показника у корів дослідної групи була вищою, ніж у тварин контрольної на 8,8%. Metoiu dyplomnoi roboty bulo obgruntuvannia vykorystannia dobavky biolohichno aktyvnoi «Batsytoks 2» v ratsionakh koriv u period rozdoiuvannia v TOV «Haidamatske» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Doslidzhuvaly efektyvnist vykorystannia dobavky biolohichno aktyvnoi «Batsytoks 2» v ratsionakh koriv u period rozdoiuvannia, yaka yavliaie soboiu naturalnyi kompleks zhyvykh bakterii, fermentnyi kompleks tselliulaz, ksylanaz i b-hliukanaz z prebiotykamy i fitodobavkamy. Pry otsintsi molochnoi produktyvnosti piddoslidnykh tvaryn za 305 dniv laktatsii vstanovleno, shcho nadii doslidnykh pervistok buv vyshchym u porivnianni z kontrolnymy na 271,6 kh (5,49%). Perevaha koriv doslidnoi hrupy nad kontrolem za serednodobovym nadoiem dosiahla znachennia 0,89 kh (5,48 %). Pervistky doslidnoi hrupy maly perevahu nad analohamy kontrolnoi za vmistom zhyru v litnii sezon – na 0,06%; v zymovyi – na 0,16%. U zrazkakh moloka masova chastka bilka perebuvala v litnomu molotsi v mezhakh 3,04-3,10%, v zymovomu – 3,20-3,25%. Korovy-pervistky doslidnykh hrup maly perevahu nad kontrolnymy odnolitkamy, yak za koefitsiientom biolohichnoi efektyvnosti, tak i za koefitsiientom biolohichnoi povnotsinnosti. Tak, velychyna pershoho pokaznyka u koriv doslidnoi hrupy bula vyshchoiu, nizh u tvaryn kontrolnoi na 8,8%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4213 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Підгорна А.А..pdf | 699,88 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.