Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4314
Title: Аналіз технології виробництва молока корів у товаристві з обмеженою відповідальністю “ЮМ-Ватутіно” Кам’янського району Дніпропетровської області
Other Titles: Analiz tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv u tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu “IuM-Vatutino” Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Могила, Михайло Сергійович
Mohyla, Mykhailo Serhiiovych
Keywords: використання тварин
vykorystannia tvaryn
технологія виробництва молока
tekhnolohiia vyrobnytstva moloka
дріжджовий пробіотик Левісел SC +
drizhdzhovyi probiotyk Levisel SC +
годівля корів
hodivlia koriv
технологія утримання
tekhnolohiia utrymannia
Issue Date: 2021
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Могила М. С. Аналіз технології виробництва молока корів у товаристві з обмеженою відповідальністю “ЮМ-Ватутіно” Кам’янського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Могила Михайло Сергійович ; наук. керівник Оріщук О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 88 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4314.
Abstract: Метою досліджень було детальне вивчення ефективності виробництва молока із застосуванням дріжджового пробіотика Левісел SC + в годівлі корів чорно-рябої породи в умовах товариства з обмеженою відповідальністю “ЮМ-Ватутіна” Кам’янського району Дніпропетровської області. Під час виконання дипломної роботи було встановлено, що молочне скотарство в господарстві займає значне місце. Важливу роль в забезпеченні високої продуктивності тварин відіграє повноцінна годівля. Щорічно в господарстві заготовлюються корми такі як кукурудзяний силос, люцерновий сінаж, еспарцетове сіно, що дають змогу забезпечити поголів’я корів високоякісними кормовими засобами. В результаті, витрати кормів на одиницю продукції в господарстві відповідають зоотехнічним нормам. У ТОВ “ЮМ-Ватутіна” використовують прив’язний спосіб утримання молочної худоби і стійлово-вигульну систему. Переважну більшість технологічних процесів в господарстві механізовано. Це забезпечує низький рівень витрат праці на одиницю продукції. Якісна первинна обробка молока дозволяє зберігати високі технологічні якості отримуваної продукції. Metoiu doslidzhen bulo detalne vyvchennia efektyvnosti vyrobnytstva moloka iz zastosuvanniam drizhdzhovoho probiotyka Levisel SC + v hodivli koriv chorno-riaboi porody v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu “IuM-Vatutina” Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Pid chas vykonannia dyplomnoi roboty bulo vstanovleno, shcho molochne skotarstvo v hospodarstvi zaimaie znachne mistse. Vazhlyvu rol v zabezpechenni vysokoi produktyvnosti tvaryn vidihraie povnotsinna hodivlia. Shchorichno v hospodarstvi zahotovliuiutsia kormy taki yak kukurudzianyi sylos, liutsernovyi sinazh, espartsetove sino, shcho daiut zmohu zabezpechyty poholivia koriv vysokoiakisnymy kormovymy zasobamy. V rezultati, vytraty kormiv na odynytsiu produktsii v hospodarstvi vidpovidaiut zootekhnichnym normam. U TOV “IuM-Vatutina” vykorystovuiut pryviaznyi sposib utrymannia molochnoi khudoby i stiilovo-vyhulnu systemu. Perevazhnu bilshist tekhnolohichnykh protsesiv v hospodarstvi mekhanizovano. Tse zabezpechuie nyzkyi riven vytrat pratsi na odynytsiu produktsii. Yakisna pervynna obrobka moloka dozvoliaie zberihaty vysoki tekhnolohichni yakosti otrymuvanoi produktsii.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4314
Appears in Collections:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Могила М.С..pdf978,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.