Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4613
Title: Стресостійкість та продуктивні якості корів
Other Titles: Stress resistance and productive qualities of cows
Authors: Карлова, Ліна Валентинівна
Karlova, L. V.
Karlova, L.
Karlova, Lina V.
Karlova, Lina Valentinovna
Karlova, Lina Valentunivna
Karlova, Lina
Лесновська, Олена Володимирівна
Lesnovska, O. V.
Lesnovskay, O. V.
Lesnovska, E. V.
Lesnovskay, E. V.
Lesnovska, O. W.
Lesnovska, E. W.
Lesnovskay, O. W.
Lesnovska, O. W.
Lesnovska, Olena
Lesnovskaya, O. V.
Деберина, Ірина Володимирівна
Deberina, Irina
Deberina, I. V.
Keywords: молоко
milk
корови
cows
стресостійкість
stress resistance
продуктивність
productivity
Issue Date: Mar-2020
Publisher: Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”
Citation: Карлова Л. В. Стресостійкість та продуктивні якості корів / Л. В. Карлова, О. В. Лесновська, І. В. Деберина // Priority directions of science delelopment : Abstracts of V International Scientific and Practical Conference ( Lviv, March 2-3, 2020) / Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”. – Львів, 2020. – С. 22-25. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4613.
Abstract: Встановлено, що властивості нервових процесів корів більше впливають на показники надою (33,01 %; Р < 0,01) та кількості молочного жиру (16,01 %; Р < 0,05) і менше на вміст жиру в молоці (2,34 %). Отже, типи нервової системи, являють собою прояв загальнобіологічної закономірності, що обумовлює різний характер взаємодії організму тварин з навколишнім середовищем, який відображається й на їх продуктивності та технологічності. It was found that the properties of the nervous processes of cows have a greater impact on milk yield (33.01%; P <0.01) and the amount of milk fat (16.01%; P <0.05) and less on the fat content in milk (2, 34%). Thus, the types of the nervous system are a manifestation of general biological patterns, which determines the different nature of the interaction of animals with the environment, which is reflected in their productivity and manufacturability.
Description: Карлова Ліна Валентинівна https://orcid.org/0000-0001-8213-8588 Лесновська Олена Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-9027-6734
URI: https://sci-conf.com.ua/wp-content/uploads/2020/03/PRIORITY-DIRECTIONS-OF-SCIENCE-DEVELOPMENT_2-3.03.2020.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4613
ISBN: 978-966-8219-26-9
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Cтаття_3.pdf2,1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.