Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5120
Title: Оцінка конституції швіцьких корів новим методом
Other Titles: Оценка конституции швицких коров новым методом
Evaluation of the constitution of Swiss cows by a new method
Authors: Черненко, Олександр Миколайович
Chernenko, Oleksandr
Chernenko, O. M.
Chernenko, Oleksandr Mikolajovich
Chernenko, O.
Chernenko, Oleksandr M.
Chernenko, A.
Черненко, Олена Іванівна
Chernenko, O.
Chernenko, O. I.
Chernenko, Olena Ivanivna
Keywords: ознаки молочної продуктивності
signs of milk productivity
грудний відділ
thoracic department
проміри екстерʼєру
exterior measurements
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Черненко О. М. Оцінка конституції швіцьких корів новим методом / О. М. Черненко, О. І. Черненко // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 4 черв. 2021 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 170-172. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5120.
Abstract: Наведено результати оцінки конституції високопродуктивних корів швіцької породи та її вплив на основні господарсько-корисні ознаки. Встановлено, що молочна продуктивність корів залежить від розвитку грудного відділу в цілому та величини обʼємно-вагового коефіцієнту зокрема. Корови велико- та середньообʼємного типу за 305 діб першої лактації мали вищі надої на 1314 кг за Р>0,95, вихід молочного жиру – на 41,6 кг за Р> 0,95, а вихід молочного білка – на 40,8 кг за Р>0,95. Подібна різниця була і за другу лактацію. The results of the assessment of the constitution of highly productive cows of the Swiss breed and its influence on the main economic and useful features are given. It was found that the milk productivity of cows depends on the development of the thoracic department in general and the value of the volume-weight ratio in particular. Cows of large and medium volume type for 305 days of the first lactation had higher milk yields by 1314 kg at P> 0.95, milk fat yield - by 41.6 kg at P> 0.95, and milk protein yield - by 40.8 kg for P> 0.95. A similar difference was for the second lactation.
Description: Черненко Олександр Миколайович https://orcid.org/0000-0002-8829-3148 Черненко Олена Іванівна https://orcid.org/0000-0002-5951-6576
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5120
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24_Черненко_Тези.pdf3,86 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.