Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5307
Title: Особливості виробництва харчових проростків
Other Titles: Features of production of food seedlings
Authors: Ковальова, Олена Сергіївна
Kovaliova, Olena
Александрова, A.
Alexandrova, A.
Жидко, В.І.
Zhydko, V.
Keywords: екологічно безпечні технології
environmentally friendly technology
проростки
seedlings
зерновий матеріал
grain material
ферменти
enzymes
Issue Date: 2020
Publisher: Хмельницький національний університет
Citation: Ковальова О.С. Особливості виробництва харчових проростків / О.С. Ковальова, А.О. Александрова, В.І. Жидко // Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості: тези Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених та студентів ( 18-19 листопада 2020, Хмельницький).- Хмельницький національний університет.- 2020.-С. 148-150.-Режим доступу:http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5307
Abstract: Технологія обробки зернового матеріалу активованими водними розчинами є повністю екологічно безпечною. Активовані водні розчини абсолютно не токсичні, в них не присутні складні хімічні сполуки. Стабільна активність розчину триває 7-10 днів, після цього розчин інактивується і перетворюється в просту воду. Цього часу достатньо щоб стимулювати біохімічні процеси в зерновому матеріалі. Таким чином після активації росту в зерні не залишається хімічних речовин, тобто продукція отримана з зерна буде хімічно чистою. Technology of grain material treatment with activated water solutions are completely environmentally friendly. Activated aqueous solutions absolutely non-toxic, they do not contain complex chemical compounds. Stable activity of the solution lasts 7-10 days, after which the solution inactivated and converted to plain water. This time is enough to stimulate biochemical processes in grain material. So after activation of growth in the grain does not remain chemicals, ie products obtained from grain will be chemically purе.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5307
ISSN: 2308-6718
Appears in Collections:Тези конференцій



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.