Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5474
Назва: | Рідкі комплексні добрива: переваги використання |
Інші назви: | Ridki kompleksni dobryva: perevahy vykorystannia |
Автори: | Крамарьов, Сергій Михайлович Kramarov, Serhii Бандура, Любов Павлівна Bandura, Liubov Крамарьов, О. Kramarov, O. |
Ключові слова: | фосфор fosfor ґрунт grunt мікроорганізми mikroorhanizmy органічна речовина orhanichna rechovyna продукування органічних кислот та ферментів produkuvannia orhanichnykh kyslot ta fermentiv |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | ТОВ "Юнівест Медіа" |
Бібліографічний опис: | Крамарьов С. Рідкі комплексні добрива: переваги використання / С. Крамарьов, Л. Бандура, О. Крамарьов // Пропозиція. – 2021. – № 7-8. – С. 46-50. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5474 |
Короткий огляд (реферат): | Фосфор у житті рослин відіграє дуже важливу роль, оскільки є одним із основних компонентів у складі ключових молекул: нуклеїнових кислот, фосфоліпідів, АТФ та інших. Він зв’язаний із усіма системами використання енергії в живій клітині. Також бере активну участь у регулюванні та контролі головних ферментативних реакцій, які відбуваються з його участю в рослинному організмі. Fosfor u zhytti roslyn vidihraie duzhe vazhlyvu rol, oskilky ye odnym iz osnovnykh komponentiv u skladi kliuchovykh molekul: nukleinovykh kyslot, fosfolipidiv, ATF ta inshykh. Vin zviazanyi iz usima systemamy vykorystannia enerhii v zhyvii klityni. Takozh bere aktyvnu uchast u rehuliuvanni ta kontroli holovnykh fermentatyvnykh reaktsii, yaki vidbuvaiutsia z yoho uchastiu v roslynnomu orhanizmi. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://journals.ua/prof/propozitsya/33094-01-21.html http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5474 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2021_ПРОПОЗИЦІЯ_РКД переваги використання.pdf | 10,04 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.