Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/593
Назва: | Methods of competitiveness assessment of agricultural enterprise in eastern Europe |
Інші назви: | Методи оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства в Східній Європі |
Автори: | Dovgal, O. V. Kravchenko, Mykola Кравченко, Микола Володимирович Demchuk, Nataliia Демчук, Наталія Іванівна Odnoshevnaya, Olha Одношевна, Ольга Олександрівна Novikov O.Y Andrusiv U. Y Lesik I. M. |
Ключові слова: | competitiveness конкурентоспроможність methodological approaches методологічні підходи agro-industrial enterprise агропромислове підприємство benefits переваги organic products органічні продукти integrated systems інтегровані системи |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Hellenic Association of Regional Scientists |
Бібліографічний опис: | Dovgal O. V., Kravchenko M. V., Demchuk N. I., Odnoshevnaya O. A., Novikov O.Y., Andrusiv U. Y., Lesik I. M., Popadynets I. R. (2017). Methods of competitiveness assessment of agricultural enterprise in eastern Europe. Regional Science Inquiry, Vol. IX, (2), 231–241. - Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/593 |
Короткий огляд (реферат): | The purpose of the article is to substantiate theoretical and methodological principles and to develop practical recommendations for the formation of competitive advantages of agroindustrial enterprises based on the methods of factor analysis. The article highlights the theoretical principles of formation of competitive advantages in agro-industrial enterprises. The article forms the methodological approaches to managing the competitiveness of agroindustrial enterprises. The organizational and economic measures on increase of competitive advantages of the enterprises of the agro-industrial complex are substantiated. The results of the study allow making more substantiated conclusions about the competitiveness state of economic entities as well as facilitating the adoption of managerial decisions on improving certain areas of activity of the agro-industrial enterprise. Метою статті є обґрунтування теоретичних і методологічних засад та розробка практичних рекомендацій щодо формування конкурентних переваг агропромислових підприємств на основі методів факторного аналізу. У статті висвітлено теоретичні засади формування конкурентних переваг на агропромислових підприємствах. У статті розроблено методологічні підходи до управління конкурентоспроможністю агропромислових підприємств. Обґрунтовано організаційно-економічні заходи щодо підвищення конкурентних переваг підприємств агропромислового комплексу. Результати дослідження дозволяють зробити більш обґрунтовані висновки щодо стану конкурентоспроможності господарюючих суб'єктів, а також сприяти прийняттю управлінських рішень щодо поліпшення певних напрямів діяльності агропромислового підприємства. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://www.rsijournal.eu/ARTICLES/December_2017/RSI_Dec_2017_IX_(2).pdf http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/593 |
ISSN: | 1791-5961 Print 1791-7735 Online |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації в наукометричній базі Scopus |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
266,94 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.