Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6076
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДавиденко, Павло Олександрович-
dc.contributor.authorDavydenko, Pavel-
dc.contributor.authorDavydenko, Pavlo-
dc.contributor.authorDavydenko, P. O.-
dc.contributor.authorDavydenko, P.-
dc.date.accessioned2022-04-19T09:51:39Z-
dc.date.available2022-04-19T09:51:39Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationДавиденко П. О. Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1 / П. О. Давиденко // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету / Дніпропетровський ДАУ. – 2011. – № 1. – С. 139-143. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076.uk
dc.identifier.urihttp://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/448-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076-
dc.descriptionДавиденко Павло Олександрович https://orcid.org/0000-0002-8425-3835uk
dc.description.abstractПредставлено результати досліджень ліпідного складу М. bovis дисоціативних форм, у т. ч. і L-форм, культивованих за різних температур. Установлено, що дисоціація мікобактерій на фоні стабільності набору вільних жирних кислот супроводжується синтезом нової кислоти – ундеканової (С11:0), що може бути характерним для дисоціативних форм. Виявлено, що вміст загальних ліпідів у М. bovis дисоціативних форм значно нижчий за усіх температур культивування, ніж у контрольного зразка. Predstavleno rezultaty doslidzhen lipidnoho skladu M. bovis dysotsiatyvnykh form, u t. ch. i L-form, kultyvovanykh za riznykh temperatur. Ustanovleno, shcho dysotsiatsiia mikobakterii na foni stabilnosti naboru vilnykh zhyrnykh kyslot suprovodzhuietsia syntezom novoi kysloty – undekanovoi (S11:0), shcho mozhe buty kharakternym dlia dysotsiatyvnykh form. Vyiavleno, shcho vmist zahalnykh lipidiv u M. bovis dysotsiatyvnykh form znachno nyzhchyi za usikh temperatur kultyvuvannia, nizh u kontrolnoho zrazka.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський ДАУuk
dc.subjectМ. bovisuk
dc.subjectМ. bovisuk
dc.subjectкультивуванняuk
dc.subjectkultyvuvanniauk
dc.subjectмікобактеріїuk
dc.subjectmikobakteriiuk
dc.titleВплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1uk
dc.title.alternativeVplyv temperatur kultyvuvannia na lipidnyi sklad M. bovis dysotsiatyvnykh form, pasazhovanykh cherez seredovyshche z rN 7,1uk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
448-Article Text-919-1-10-20141203.pdf316,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.